هارد

هارد

هارد چیست؟

هارد دیسک یک دستگاه الکترومکانیکی ذخیره سازی داده های دیجیتالی است که از صفحات دایره ای شکل پوشانده شده با مواد مغناطیسی، انجام می گیرد. این صفحات با هدهای مغناطیسی، که معمولاً روی بازوی متحرک مستقر هستند، داده ها را بر روی سطوح صفحات می خواند و می نویسد. به عبارتی می توان گفت هارد اطلاعات را ذخیره و نگهداری می کند. هارد دیسک ها یک نوع ذخیره سازی غیر فَرار هستند که حتی در زمان خاموشی سیستم، می تواند از داده های شما نگهداری و محافظت کند.

هارد دیسک یک قطعه سخت افزاری داخل سیستم های کامپیوتری می باشد که محلی برای ذخیره سازی تمامی داده و اطلاعات دیجیتالی شما به حساب می آید. مگر اینکه در صورت تمایل شخصاً بخواهید برنامه و یا فایلی را از روی آن پاک کنید تا دیگر در دسترس نباشد.

انواع هارد

هاردها در دو نوع اکسترنال و اینترنال در بازار موجود هستند که در دو نوع مختلف از نظر فناوری و عملکرد موجود می باشند که هاردهای SSD و HDD مهمترین و کاربردی ترین آنها هستند. کاربران با در نظر گرفتن عملکرد خود می توانند مدل مورد نظر خود را انتخاب کنند و بهره وری لازم را ببرند.

هارد اینترنال

هارد اینترنال یا همان حافظه داخلی لپ تاپ می تواند تمام داده های سیستم، برنامه ها و فایل های خود را بدون نگرانی از بابت حذف شدن، بر روی این دیسک سخت ذخیره سازی و محافظت نماید. معمولاً قیمت هاردهای اینترنال با توجه به برند و میزان حافظه ای که دارند متغیر می باشد. به عبارتی هر چه حافظه ذخیره سازی هارد بیشتر و همچنین کمپانی سازنده آن معتبرتر باشد به طبع قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.

ظرفیت ذخیره سازی هاردهای اینترنال معمولاً بین ۱ تا ۱۸ ترابایت می باشد. البته لازم به ذکر است که مخاطبان می توانند برای ذخیره سازی بیشتر تعداد هاردهای خود را داخل کامپیوتر افزایش دهند و داده های خود را با هر مقدار ظرفیتی که می خواهند، حفظ و نگه داری نمایند.

هارد اکسترنال

بسیاری از مخاطبان محتوا و اطلاعاتی دارند که معمولاً تمایل دارند به صورت شخصی و همراه آن را نگه داری کنند. با این اوصاف همراه داشتن یک هارد اکسترنال بسیار ضروری خواهد بود. عمده تفاوت هاردهای اکسترنال با اینترنال این است که هارد اکسترنال را می توان از سیستم جدا نمود اما هارد اینترنال داخل لپ تاپ قرار می گیرد و قابل جدا شدن نیست.

هاردهای اکسترنال در دو نوع Desktop و Portable در بازار موجود می باشد. سازمان ها و شرکت های خاص، از نوع Desktop به دلیل حجم زیاد و وزن نسبتاً بالایی که دارند، بیشتر در ذخیره سازی و پشتیبان گیری داده ها، استفاده می کنند. البته این نوع از هاردها در مقایسه با هاردهای دیگر از سرعت بیشتر و همچنین میزان حافظه بیشتری برخوردار هستند. هارد های Portable نوع دیگری از حافظه می باشند که می توان آن را از طریق USB به سیستم وصل کرد. معمولاً برای ذخیره فیلم ها و محتوایی که کیفیت HD را دارا می باشند از این نوع حافظه استفاده می کنند، زیرا می تواند به بهترین شکل داده ها و فایل های پشتیبانی را ذخیره و نگه داری کند.

انواع هاردها از لحاظ تکنولوژی

امروزه مخاطبان برای بالا بردن سرعت سیستم های کامپیوتری خود به ارتقا اجزای مختلف آن می پردازند. یا اینکه سعی به خریداری سیستم های پر قدرتی می نمایند که بتوانند به نحوی جوابگوی نیازهای خود باشند. اما باید در نظر گرفت که کدام یک از هاردها از لحاظ تکنولوژی و عملکرد از سرعت ذخیره سازی بهتر، امنیت بالا و در عین حال از قیمت مناسب تری برخوردار هستند. هارد دیسک ها از لحاظ تکنولوژی و عملکرد به دو نوع  HDD  و SSD تقسیم بندی می شوند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

HDD چیست؟

HDD مخفف کلمه hard disk drive می باشد. در این نوع تکنولوژی، ذخیره سازی اطلاعات بر روی پلتر ذخیره می شود و با کمک بازوی متحرک یا هد محتوای شما خوانده می شود. یکی از مزایای دیسک‌های سخت آن است که می‌توانند حجم زیادی از اطلاعات را با ارزان ترن قیمت برای شما نگهداری و حفظ نمایند.

SSD چیست؟

SSD مخفف کلمه Solid State Drive یا دیسک حالت جامد است. این نوع هارد می‌تواند اطلاعات را به صورت مستقیم و با سرعت بسیار بالایی حفظ و نگهداری کند. هاردهای SSD نسخه پیشرفته و با ابعاد بزرگ فلش مموری هستند که می تواند داده ها و اطلاعات بسیار زیادی را در خود ذخیره نمایند. این نوع از هاردها قیمت بیشتری به نسبت هاردهای HDD دارند اما در عوض کارایی فوق العاده بهتری را نیز از خود نشان می‌دهند.

مزایا و معایب هارد دیسک ها

  • مقاومت در برابر ضربه

در هاردهای HDD بدلیل داشتن قطعه متحرک و حساس به نام هد و پلتر در برابر هر گونه ضربه و صدمه ای بسیار حساس می باشد. اما در هاردهای SSD این مشکل برطرف شده و در آن از هیچ قطعه سخت افزاری و متحرکی استفاده نشده است. پس هاردهای SSD تقریباً ضد ضربه می باشند.

  • میزان انرژی مصرفی

مصرف انرژی از دیگر موارد بسیار مهم در کارایی هاردها می باشد. هر چه مصرف کمتر باشد بی شک مقرون به صرفه تر است و گرمای کمتری را نیز متحمل می شود. هارد دیسک های HDD به طور معمول 6 وات انرژی مصرف می کنند و هارد دیسک های SSD در حدود 4 وات انرژی را صرف می کنند. حتی در حالت Standby به 2 وات نیز کاهش پیدا می کنند که می تواند بهترین حالت ممکن برای سیستم شما به حساب آید.

  • زمان نگهداری داده‌ها و اطلاعات

یکی از عمده تفاوت‌های هاردهای HDD و SSD در زمان ذخیره سازی اطلاعات می‌باشد. هارد دیسک‌های SSD دو برابر بیشتر داده ها را به نسبت هاردهای HDD حفظ و نگهداری می‌کنند. به طور کلی عمر مفید ذخیره سازی هاردهای HDD معمولاً 6000 ساعت می‌باشد. اما زمان ذخیره سازی هاردهای SSD به طور میانگین 1 میلیون و 200 ساعت است. در نتیجه این نوع از هاردها بسیار پر کاربرد تر می باشند و در طولانی مدت، توانایی ذخیره سازی داده‌های شما را خواهند داشت.

  • ارتعاش و پخش صدا

قطعاً زمانی که شما با سیستم خود مشغول یک پروژه مهم می‌باشید بی شک تمایل دارید در آرامش کامل و سکوت آن را انجام دهید. بنابراین مطمئنا استفاده از هارد دیسک‌های SSD انتخاب بسیار مناسبی خواهند بود چرا که اصلاً صدایی را در محیط ایجاد نخواهند کرد. اما هاردهای HDD به نسبت کمی پر سر و صداتر می‌باشند که اگر این مساله را در نظر بگیریم باز هم استفاده از هارد SSD بسیار کارآمد‌تر خواهد بود.

این مرکز با بهرمندی از بهترین مخصصان با تجربه در تعمیر هارد ارائه دهنده سریع ترین با کیفیت ترین خدمات تعمیر هارد شامل بوت هارد، بازیابی اطلاعات،حراجی هارد و…با کمترین قیمت ارائه می‌نماید.

 

Rate this page
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها