ورود / ثبت نام

آدرس : تهران، امیرآباد، کارگر شمالی، خیابان شهید گمنام (خیابان چهارم)، پلاک 32، واحد 2

نمایندگی آرتک

همه ما کاربران در هنگام کار با کامپیوتر یا لپ تاپ هایی با مدل ایسوس، ایسر، لنوو، دل، اچ پی ممکن است با ارور های متعدد سیستمی ویندوز روبرو شویم. سیستم لپ تاپ بدون خطا نمی‌باشد و ویروس ها و بدافزار ها به راحتی می‌توانند راه نفوذ به آن را پیدا کنند. خطاهای نرم افزاری معمولا به صورت یک پنجره یا دیالوگ باکس بر روی صفحه لپ تاپ شما ظاهر می‌شوند و بوق ها در سیستم نشانگر خطاهای سخت افزاری هستند. اصولا ارورهای سیستمی ویندوز های 7، 8 و 10 برای کاربران دردسرهای زیادی به وجود می‌آورد. اگر چه سیستم های کامپیوتری در انجام فعالیت های روزانه بسیار مهم و کاربردی هستند اما وجود ارورها و مشکل در روند انجام کار با این سیستم های کامپیوتری باعث می‌شود تا نه تنها کار با آن ها به سختی انجام شود بلکه در بسیاری از موارد غیر ممکن باشد.

ارور سیستمی چیست؟

ارور سیستمی ویندوز به دستورالعملی اطلاق می‌شود که توسط یک سیستم عامل قابل تشخیص نیست. کد خطای سیستم به شماره خطای دقیقی اشاره دارد که با آن می‌توانید جزئیات را ردیابی کنید. گاهی اوقات، سیستم یک پیغام خطای کوتاه بعد از شماره برای توصیف خطایی که با آن برخورد کردید را پیدا می‌کند. خطای سیستم در زمان خرابی سیستم ظاهر می‌شود که باعث توقف سیستم عامل شما می‌شود.

رفع ارور سیستمی ویندوز با روش ریست کردن

برای رفع ارور های سیستمی اولین اقدام مهم می‌تواند ریست کردن دستگاه باشد. بخش Troubleshooting در ویندوز گاهی اوقات به سادگی مشکل کاربران را برطرف می‌کند، اما مدت زمان پیگیری این مراحل برای بعضی ارورهای سیستمی ویندوز بسیار طولانی هست. قبل از انجام هر کاری ، بهتر است یکبار سیستم خود را ریست کنید. یک ریبوت ساده معمولا می‌تواند راهکار حل تعداد زیادی از مشکلات باشد

یکی از ویژگی های داخلی ویندوز است که به کاربران اجازه می‌دهد سیستم خود را به حالت اولیه یا در یک نقطه خاص بازگردانند. ویندوز نقاط بازیابی را ایجاد می‌کند که از آنها می‌توانید سیستم خود را بازیابی کنید. برای ویندوز 10، این ویژگی به طور پیش فرض روشن نیست و شاید لازم باشد ابتدا آن را روشن کنید تا از آن استفاده کنید. این ویژگی ویژه توسط بسیاری از کاربران برای رفع خطاهای سیستم و سایر مشکلات استفاده می‌شود.

مراحل  ریست کردن سیستم

مرحله 1 .گزینه  sysdm.cpl را در نوار جستجو تایپ کنید و روی OK کلیک کنید.

مرحله 2. به تب System Protection  بروید و System Protection را انتخاب کنید.

مرحله 3. یک پاپ آپ ظاهر می‌شود که از شما می‌خواهد نقطه بازیابی سیستم را انتخاب کنید. سپس System Restore Point را بزنید و با دنبال کردن دستورالعمل‌ها فرآیند را تکمیل کنید.

ارور در در مدت کوتاهی برطرف خواهد شد. معمولا بیشتر مشکلات کاربران پس از ریست کردن حل می‌شود، به خصوص اگر سیستم مدت زیادی روشن بوده باشد. توصیه می‌کنیم سیستم خود را حداقل هر هفته یک‌ بار خاموش کنید تا از بروز آن گونه مشکلات پیشگیري شود.

انواع ارور سیستم ویندوز

1. ارور 0x80070057

یکی از متداول ترین  مشکلات ویندوز که به آپدیت مرتبط می‌شود، با کد 0x80070057 نمایان می‌شود. این کد کمکی به شما در جهت تشخیص مشکل نمی‌کند، فقط هشدار می‌دهد که مشکلی وجود دارد که باید رفع گردد. از طرفی ارورهای متفاوتی که هنگام آپدیت ویندوز با آن روبرو می‌شوید، هر یک کد مختلفی دارند و در نهایت اصلا نمی‌توان تشخیص داد. اما یکی از رایج ‌ترین خطاهایی که می‌توان گفت در تمام ویندوزهای 10 وجود دارد و کاربران هم با آن آشنا هستند، خطای 0x80070057 است.

این خطا زمانی پدیدار می‌شود که پشتیبان‌گیری فایل یا نصب ویندوز جدید با موفقیت صورت نگیرد.

همچنین زمانی که آپدیت جدید ویندوز نصب نشود، این خطا را شاهد خواهید بود. راه حل هایی  که برای رفع این مشکل پیشنهاد می‌کنیم شامل تغییر نام پوشه‌ی SoftwareDistribution، ویرایش یک سری از فایل‌های رجیستری ویندوز و جایگذاری دستی فایل‌های خراب است.

آپدیت ویندوز اگر درست کار کند بسیار عالی است چون قابلیت‌های امنیتی و نرم‌افزاری خوبی را به سیستم اضافه می‌کند و پایداری آن را بهبود می‌بخشد.، در غیر این صورت شاید شما را دچار مشکل کند. کدهای خطای دیگری که شاید شما را به چالش بیندازند شامل 0x800F081F ،0x800F0906 ،0x800F0907 و 0x800F0922 می‌شوند که غالبا به عدم سازگاری با مایکروسافت NET. فریم‌ورک مربوط می‌شوند.

راه‌های رفع ارور 0x80070057

1. پاک کردن حافظه‌ی داخلی از فایل‌های اضافه

2. همگام‌سازی تاریخ و ساعت ویندوز

3. آپدیت ویندوز را بررسی کنید

4. تنطیم رابط Group Policy

5. عیب‌یابی آپدیت ویندوز

6. اجرای دستور Chkdsk

7. استفاده از System File Checker

2. ارور No Bootable Device

دلیل بالا نیامدن لپ تاپ در پاره ای از اوقات به دلیل  بوت نشدن لپ تاپ است. روش های مختلفی برای برطرف کردن ارور No Bootable Device در لپ تاپ وجود دارد که در ادامه به طور خلاصه بیان می‌کنیم:

رفع ارورهای No Bootable Device

1. ریست کردن جهت رفع ارور No Bootable

2. تغییر حالت بوت به UEFI

3. تعویض ویندوز جهت رفع ارور No Bootable

4. بیرون آوردن باتری  CMOS

 3.خطای DLL در ارور سیستمی ویندوز

DLL مخفف عبارت Dynamic Link Library است و یکی از فرمت های اصلی خود ویندوز برای فایل های خاصی است که برنامه ها را قادر می‌سازد تا توابع (کد ها، تصاویر، آیکن و..) مختلفی را بدون نوشتن آن ها از ابتدا در هر زمانی اجرا کنند. در نتیجه برنامه نویسان می‌توانند توابع مورد نیاز خود که در این فایل ها قرار دارند را به برنامه خود لینک کنند و از آن استفاده کنند.
از این فایل ها می‌توان در چندین برنامه به صورت همزمان استفاده کرد و در نهایت این کار باعث افزایش کارایی برنامه نویسان و استاندارد در ویندوز می‌شود.

ویندوز و بسیاری از بازی ها و نرم افزار ها برای اجرا شدن، به فایل های Dynamic Link Library یا همان Dll نیاز دارند. این فایل ها معمولا به صورت پیش فرض در ویندوز وجود دارد، در نرم افزار ها و بازی ها نیز سازندگان آن، فایل های dll مورد نیاز بازی را در فایل نصبی قرار می‌دهند.
البته مایکروسافت همه فایل های dll را روی ویندوز قرار نمی دهد بلکه در بسته های نرم افزاری مانند DirectX و Microsoft Visual به شما ارائه می‌دهد تا در صورت نیاز آن را نصب کنید. دلیل مشاهده بیشتر ارور های dll نصب نبودن همین پیش نیاز ها می‌باشد.

4. گواهی امنیتی «Security Certificate» در ارور سیستمی ویندوز

بدون داشتن گواهی‌هاي امنیتی، امکان اتصال امن و مطمئن کاربران به سایت‌های مختلف وجود ندارد. مالکان سایت‌هاي اینترنتی که از اتصال امن HTTPS بهره مند می شوند، باید به سرویس‌هاي جانبی نظیر GoDaddy یا نورتون هزینه‌اي پرداخت کنند تا یک گواهی امنیتی معتبر دریافت کنند.

مرورگر اینترنتی شما لیستی از این گواهی‌هاي معتبر را نگه‌داری می‌کند. هنگامی که وارد یکی از این سایت‌هاي امن میشوید که گواهی امنیتی آن با مرورگر مطابقت دارد، تمامی کارها به خوبی و روان پیش می‌روند. اما در غیر این صورت، با ارور امن نبودن سرویس روبرو خواهید شد.

برخی اوقات این ارورها معتبر و واقعی میباشند. شاید مالک سایت گواهی امنیتی خود را تمدید نکرده باشد و تاریخ انقضای آن، مرورگر شما را حساس کرده باشد. احتمال دارد یک هکر به داخل سایتی نفوذ کند و باعث شود گواهی امنیتی آن با مشکلاتی روبرو شود. بدین ترتیب در مرورگر خود با این ارور متداول در ویندوز روبرو می‌شوید.

در این مواقع باید با احتیاط عمل کنید، مگر این که به سرویس و سایت مربوطه اطمینان کامل داشته باشید. اما اگر هر زمان با باز کردن یک سایت با همین ارور گواهی امنیتی مواجه می‌شوید، بهتر است دنبال راهکاری برای حل آن باشید.

رفع ارور گواهی امنیتی

بزرگ ترین دلیل ظاهر شدن این خطا تنظیم نبودن ساعت می‌باشد. گواهی‌هاي امنیتی تاریخ شروع و پایان مشخصی دارند. اگر تاریخ سیستم  شما 2005 باشد، قطعا هیچ گواهی امنیتی در آن واقعی و معتبر شناسایی نمیشود. با راست کلیک بر روی ساعت در نوار وظیفه ویندوز، گزینه Adjust Date/time را انتخاب کنید. ترجیحا از ویندوز بخواهید تاریخ و ساعت را به صورت خودکار تنظیم کند.

5. صفحه آبی توقف، یک ارور سیستمی ویندوز خطرناک!

صفحات ارور آبی رنگ از جمله معروف ترین ارورهای سیستم‌ عامل ویندوز به حساب می‌آیند و کاربران زیادی با این خطا مشکل دارند. این صفحات زمانی ظاهر میشوند که سیستم با مشکلی روبرو می‌شود که قادر به حل آن نمی باشد. بدین ترتیب جهت جلوگیري از ایجاد هرگونه مشکل و آسیب‌هاي احتمالی به سیستم، این صفحه ظاهر می‌شود. ارور صفحه آبی در ویندوز 10 رایج است و کاربران را دچار چالش می‌کند.

بر خلاف گذشته، مایکروسافت این صفحات آبی رنگ را در ویندوز 8 به بالا، ساده‌تر از قبل طراحی کرده است و خبری از ده‌ها خط کد در آن ها نیست. حالا در این صفحه عبارت Your PC ran into a problem را می‌بینیم که در کنار آن یک کد ارور قرار دارد.

کدهای متداول صفحه آبی به عنوان یک ارور سیستمی ویندوز

صفحه های آبی معمولا ارور های همراه با کد ایجاد می‌کند که از جمله این کدها عبارتند از :

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

 NTFS_FILE_SYSTEM

DATA_BUS_ERRO

MACHINE_CHECK_EXCEPT

INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE 

HAL_INITIALIZATION_FAILED

6. خطای دسترسی غیرمجاز به یک پوشه (Access Denied)

تمام ارورها ناشی از وجود مشکلات خاصی در ویندوز نیستند. برخی از آن‌ها زمانی رخ می‌دهند که شما در حال باز کردن پوشه ای هستید که نباید آن را باز می‌کردید. ویندوز در این صورت با نمایش یک پیغام خطا مانع شما می‌شود و یادآوری می‌‌کند که دسترسی لازم برای ورود به این پوشه را ندارید، چون احتمال دارد شما صاحب اصلی سیستم نباشید. اگر شما ادمین سیستم باشید، به‌راحتی می‌توانید به ویندوز این موضوع را اطلاع دهید و در نتیجه قادر خواهید بود به فایل مورد نظر دسترسی داشته باشید.

اگر حساب کاربری معمولی داشته باشید، نمی‌توانید وارد یک سری از پوشه‌های سیستمی شوید. باید حتما وارد حساب ادمین شوید تا بتوانید به این پوشه‌ها دسترسی پیدا کنید.

رفع خطای دسترسی غیر مجاز برای رفع ارور سیستمی ویندوز

اگر به پوشه‌ای برخورد کردید که اجازه‌ی ورود را به شما نمی‌دهد، کافی است روی این فایل مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه‌ی Properties را انتخاب کنید. به سربرگ Security رفته و روی گزینه‌ی Advanced کلیک کنید.

حالا در قسمت بالای پنجره‌ی باز شده به دنبال گزینه‌ای با نام Owner بگردید. حالا روی گزینه‌ی Change کلیک کنید تا بتوانید نام خود را به عنوان صاحب سیستم وارد کنید.

در اینجا می‌توانید هم خود را به عنوان صاحب سیستم معرفی کنید و هم تمام ادمین‌ها، کاربران و حتی میمهان‌ها. در این مرحله درون کادر پایینی که با نام Enter the object name to select شناخته می‌شود، نام کاربری خود را وارد کنید. حال برای اینکه چک کنید ببینید آیا مشکلی وجود ندارد، Check Names را انتخاب کنید. اگر مشکلی وجود داشته باشد، به شما اعلام خواهد شد. در غیر این صورت، عملیات با این بخش تمام می‌شود.

حال به همان صفحه‌ی نخست، یعنی جایی که گزینه‌ی Advanced را کلیک کرده بودید برگردید. با کلیک روی گزینه‌ی Advanced، در پایین صفحه‌ای که برایتان باز شد، گزینه‌ی Replace owner on subcontainers and objects را تیک‌دار کنید تا این تنظیمات روی تمام پوشه‌ها و زیرمجموعه‌های آن پوشه‌ی اصلی اعمال شود تا مجبور نشوید هربار این تنظیمات را برای هر فایل دیگری که در آن پوشه‌ی اصلی وجود دارد اعمال کنید.

رفع ارورهای سیستمی ویندوز

در صورتی که شما کاربران گرامی با هر یک از ارورهای سیستمی درگیر شدید، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ آرتک با در اختیار داشتن ابزار و تجهیزات بروز و متخصصین مجرب، آماده ارائه انواع خدمات تعمیر کامپیوتر و لپ تاپ به شما کاربران گرامی است. تمام خدمات ارائه شده این مرکز تا 6 ماه گارانتی دارند و عیب یابی دستگاه شما در این مرکز به صورت «رایگان» انجام می‌گیرد. متخصصین ما همه روزه، حتی روزهای تعطیل، از ساعت 9 الی 21 در خدمت شما عزیزان هستند.

امتیاز دهید
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سوالی دارید؟ در خدمتیم!
ارسال پیام

آرتک

مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ آرتک