قاب لپ تاپ
قاب لپ تاپ جزو قسمت هایی از لپ تاپ است که دائماً در معرض شکستگی و آسیب قرار دارد. قاب لپ تاپ مانند یک بستر است که اجزای مختلف لپ تاپ روی آن سوار می شوند. به همین دلیل مهم است که اجزای قاب سالم نگه داشته شوند تا هم آسیبی به اجزای داخلی لپ تاپ نرسد و هم تا جای ممکن از نفوذ گرد و غبار و مایعات جلوگیری شود. در ادامه بیشتر به توضیح این قسمت حیاتی از لپ تاپ می پردازیم.
قسمت های قاب لپ تاپ
فریم لپ تاپ دارای چهار قسمت است که هر کدام با یکی از حروف الفبای انگلیسی شناخته می شود. این چهار قسمت عبارتند از:A، B، C و D. در ادامه هر کدام را توضیح می دهیم.
A
قاب A همان قاب پشت صفحه نمایش لپتاپ است که معمولا برند لپ تاپ هم روی آن، با طرحی منحصربفرد، درج شده است. این قاب معمولا طرحی ویژه دارد و زیباتر از سایر قابها است.
B
قاب B قاب دور صفحه نمایش است که در واقع صفحه نمایش را به قابل A متصل و محکم نگه می دارد. همچنین زیر این قاب اجزای دیگری مثل وب کم، اینورتر، کابل فلت و سیم های آنتن وایفای نیز قرار دارند که از زیر این قاب و از کنار لولا به مادربورد وصل می شوند. این قاب معمولا فقط زمانی باز می شود که نیاز به تعمیر و تعویض ال سی دی و موارد مربوط به آن باشد. این قاب بسیار نازک است و پینهای آن به مرور زمان بسیار تُرد می شوند، بنابراین باز کردن آن نیازمند تجربه و تخصص است.
C
قاب C همان قاب دور کیبورد است و پیچ های قاب زیرین لپتاپ در آن سفت میشوند. همچنین کیبورد و تاچ پد لپتاپ روی این قاب سوار می شوند و زیر کیبورد پیچ هایی بسته می شوند که مادربورد را به این قاب متصل می کنند. این قاب هم مانند قاب A دارای شمایل زیبایی است که کاربر را جذب می کند و معمولا قاب مقاومی است.
D
قاب کف لپ تاپ که به سبب قرار گرفتن همه اجزای لپتاپ روی این قاب، نسبت به سایر قابها بسیار مقاومتر است اما باز هم ممکن است آسیب ببیند و ترک بخورد. روی این قاب شیارهایی برای رد و بدل شدن هوا وجود دارد که بتواند لپ تاپ را خنک کند. به همین دلیل امکان نفوذ آب از پایین سیستم وجود دارد و ممکن است به لپتاپ آسیب وارد شود.
شکستگی قاب لپتاپ
شکستگیهای قابهای لپ تاپ، از جمله موارد شایعی است که کاربر را ملزم به عوض کردن قاب لپ تاپ خود می کند. در صورت نگهداری خوب از لپ تاپ این قابها می توانند تا مدت زمان بسیار زیادی کار کنند. باز و بست مداوم این قابها در اثر تعمیرات زیاد، پینهای نگهدارنده آنها را مستحلک می کند؛ پس بهتر است کار تعمیر لپ تاپ خود را به متخصصین تعمیرات لپ تاپ بسپارید تا آسیب زیادی به پینهای قابها وارد نشود.
جوش قاب لپتاپ
زمانی که قابهای لپ تاپ یا پایههای آنها دچار شکستگی شوند، باید جوش زده شوند. بسته به جنس قاب، جوش پلاستیک یا جوش فلزی استفاده میشود. زدن جوش کار بسیار حساسی است زیرا جوش باید نازک و در عین حال مقاوم باشد، در غیر اینصورت سخت افزار داخلی لپ تاپ به خوبی داخل قاب ثابت نمی شوند و قابها به خوبی روی هم قرار نمیگیرند. شکستگی قاب همراه با چسبهای یک دو سه و فوری نیز ممکن است قابل ترمیم باشند اما این چسبها دوام بالایی ندارند و بعد از مدتی دوباره شکستگی ایجاد می شود و حتی ممکن است گستردهتر هم شود. البته در موارد شکستگی خیلی شدید ترمیم پیشنهاد نمی شود . خرید یک قاب نو به صرفهتر است.
پایه سازی
زمانی که پایههای لپ تاپ بشکنند، پیچهای قاب دیگر در جای خود ثابت قرار نمی گیرند و به اصطلاح لق می خورند. در این موارد پایه سازی باید صورت بگیرد تا بتوان پیچها را در جای خود سفت کرد. تعمیرات پایه سازی از سری تعمیراتی هستند که نیاز به تجربه و دقت بالایی دارند و اگر دقیق اتصال نیابند، آسیبی به مراتب جدیتر به قاب وارد میشود. پایه سازی نیز به تجربه و تخصص فرد تعمیرکار بستگی دارد و برآورد هزینه آن بسته به میزان کار انجام شده صورت میگیرد.
تعویض قاب لپ تاپ
تعمیر و تعویض قاب لپ تاپ از جمله خدماتی است که مرکز تعمیرات لپ تاپ آرتک به کاربران گرامی ارائه میدهد. این مرکز با بهره گیری از ابزار به روز و متخصصین مجرب و دسترسی سریع به قطعات میتواند به شما خدمات تعمیر و تعویض تمام قطعات لپ تاپ شما را ارائه دهد.