در این مقاله قصد داریم با بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ و ارائه راه حل های کارآمد، به شما در روشن کردن دوباره یار دیجیتالی تان کمک کنیم.
کندی و هنگی سیستم از جمله مواردی است که کاربران را از کار کردن با سیستم خود باز میدارد. معمولاً علت هنگ کردن لپ تاپ های ایسوس، لنوو، اچ پی، ام اس آی، دل و اپل میتواند قدیمی شدن سیستم و نیاز به ارتقا آن، قدیمی شدن ویندوز و نیاز به نصب ویندوز و وجود نرم افزارهای سنگین و مخرب در ویندوز باشد. به طور کلی زمانی که در یک سیستم هنگی و کندی ایجاد میشود، اولین کارهایی که انجام میشوند، ارتقا رم و هارد سیستم و نصب یک ویندوز جدید است. اما این همه ماجرا نیست و ممکن است مشکلات سخت افزاری نظیر نیاز به سرویس، تعویض فن و هیت سینک و غیره نیز عامل مشکل کندی باشند.
شنیدن پادکست تعمیرات تخصصی لپ تاپ آرتک
برای ریستارت کردن لپ تاپ هنگ کرده، هم میتوانید آن را خاموش کنید و دوباره آن را روشن کنید. همچنین میتوانید با استفاده از کلیدهای Ctrl+Alt+Delete وارد Task Manager شوید از همان جا سیستم را ریستارت کنید.
هنگ کردن لپ تاپ از جمله مشکلاتی که ممکن است هر کاربر لپ تاپ یا کامپیوتر را با خود درگیر کند. احتمال دارد سیستم شما به طور موقت کند کار کند و هنگ نکرده باشد. در این حالت کمی منتظر بمانید و به لب تاپ خود زمان بدهید تا به حالت عادی باز گردد. کلید Caps Lock را بزنید اگر چراغ آن روشن یا خاموش نمیشود، یعنی سیستم قفل کرده است. کندی و هنگی سیستم میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که اعم از مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری، میباشند. اما جای نگرانی نیست در این متن تمام راهکارهای ممکن برای رفع مشکل هنگ کردن لپ تاپ با ویندوز های مختلف را شرح میدهیم.
برای خاموش کردن لپ تاپ یا کامپیوتر هنگ کرده خود، کلید خاموش و روشن را تا زمانی که سیستم خاموش شود نگه دارید. همچنین کاربران کامپیوتر میتوانند از طریق دکمهی سوییچ روی پاور خود دستگاه را خاموش کنند.
✅ مقاله پیشنهادی آرتک : دلیل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ چیست؟
اگر با Task Manager مشکل سیستم برطرف نشد ناچارید لپ تاپ را اصطلاحا به صورت سخت افزاری(Hard Reboot) ریستارت کنید. برای این اقدام همزمان دکمه Ctrl+ Alt +Del را فشار دهید تا سیستم وارد یک منو شود. سپس در پایین سمت راست صفحه روی علامت خاموشی کلیک کنید. کمی صبوری کنید و مجدد آن را روشن کنید.
به سادگی میتوانید برنامه های ناخواسته در حال اجرا روی پس زمینه لپ تاپ خود را ببندید تا از هنگ کردن آن جلوگیری کنید. چنانچه نمی دانید باید کدام یک از برنامه ها را ببندید، از دستور Ctrl+Alt+Delete استفاده کنید. پنجره Task Manager برای شما باز میشود.
این پنجره به شما نشان میدهد که چه تعداد برنامه روی پس زمینه لپ تاپ درحال اجرا هستند و حتی مقدار مصرف شده رم در برنامه را نیز میتوانید مشاهده کنید. در اینجا به آسانی برنامه هایی را که حداکثر RAM را مصرف میکند را انتخاب کنید و از طریق Task Manager ببندید.
کنترل پنل را باز کنید و روی گزینه System and Security کلیک کنید.
سپس بر روی گزینه Windows Update کلیک کنید. هرگونه بروز رسانی موجود برای لپ تاپ شما را بررسی میکند. اگر به روزرسانیهای جدیدی یافت شد، میتوانید بهروزرسانیهای موجود را ببینید. توصیه میکنیم ابتدا تمام به روز رسانی های مهم را نصب کنید
در ویندوز 10 تنظیمات را باز کنید و روی Update & Security کلیک کنید
بر روی Windows Update کلیک کنید روی دکمه Check for updates کلیک کنید. پس از دانلود آپدیت در سیستم خود، روی دکمه Restart Now کلیک کنید.
لپتاپ ها ممکن است زمانی که پردازنده آنها اورکلاک شود بسیار کند شوند، این موضوع ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که لپتاپ گرم میشود و پردازنده مجبور است سرعت ساعت خود را کاهش دهد تا دمای کارکرد ایمن را حفظ کند. در این مواقع لپ تاپ دچار درگیری عملکرد میشود. هنگامی که یک لپ تاپ بیش از حد گرم میشود، فن های آن به طور کامل کار میکنند و ممکن است صداهای بلند غیرطبیعی را بشنوید که توسط فن خنک کننده داخل لپ تاپ تولید میشود. این نشانه خوبی است که لپ تاپ شما بیش از حد گرم است.
برای جلوگیری از کاهش عملکرد، باید مطمئن شوید که لپ تاپ شما گرمای تولید شده در قسمت داخلی خود را به طور موثر دفع میکند. گرفتگی دریچه های هوا میتواند مشکل بزرگی ایجاد کند. بهترین راه برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد لپ تاپ استفاده از پد خنک کننده است. فن های داخل پد خنک کننده لپ تاپ هوای گرم را از دریچه های خروجی هوای لپ تاپ میمکند و هوای گرم را از بیرون خارج میکنند. این کار به سیستم شما کمک میکند تا خنک بماند. همچنین همیشه لپ تاپ را روی یک سطح سخت یا صاف قرار دهید تا هوای گرم به راحتی خارج شود. سطوح ناهموار و نرم مانند کاناپه یا پتو مانع جریان هوای لپ تاپ میشود.
✅ مقاله پیشنهادی آرتک : رفع مشکل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ
چنانچه لپ تاپ شما در اکثر مواقع هنگ میکند احتمال میرود ظرفیت رم کافی نباشد. هر چه ظرفیت رم بالاتر باشد، سیستم بهتر و روان تر کار میکند. اما اگر ظرفیت آن پایین باشد، گاهی با نصب نرم افزارهایی با حجم بالا یا بازی ها روی لپ تاپ میتواند باعث هنگ کردن ویندوز شود.
علاوه بر این، مادربرد، پردازنده و یا منابع تغذیه عملکرد درستی نخواهند داشت. برای رفع این مشکل باید ظرفیت رم لپ تاپ خود را ارتقاء دهید و ویندوز را دوباره نصب کنید. قابل ذکر است امکان ارتقاء رم در لپ تاپ های قدیمی کم است.
✅ مقاله پیشنهادی آرتک : ارتقا دادن قطعات لپ تاپ
اکثر لپتاپهای مدرن میان رده و رده بالا اکنون دارای SSD (درایوهای حالت جامد) هستند. با این حال، لپتاپ های قدیمی تر و برخی از لپتاپهای مدرن با مشخصات ضعیف از هارد دیسک (درایوهای سخت) استفاده میکنند. اگر لپتاپ شما از هارد دیسک استفاده میکند و هر بار که لپتاپ را روشن میکنید، متوجه صدای کلیک غیرطبیعی میشوید، این نشان میدهد که مشکلی در هارد دیسک وجود دارد. این موضوع را جدی بگیرید. در صورت بروز مشکل در هارد دیسک و از کار افتادن آن، ممکن است اطلاعات مهمی را به دلیل خرابی هارد دیسک از دست بدهید. به همین دلیل است که توصیه میکنیم تمام اسناد و فایل های مهم خود را روی یک هارد اکسترنال نیز ذخیره کنید تا فایل های مهم را از دست ندهید.
این یک روش خوب برای پشتیبان گیری از فایل های مهم قبل از اینکه خیلی دیر شود، است. فقط برای اطمینان از اینکه هارد دیسک واقعاً خراب شده است، میتوانید File Explorer را روی لپ تاپ خود باز کنید و مراحل زیر را دنبال کنید: روی دکمه Windows در پایین سمت چپ کلیک کنید و File Explorer را جستجو کنید. روی درایوی که میخواهید بررسی کنید کلیک راست کنید. به Properties بروید. در ویندوز به Tools رفته و بر روی Check کلیک کنید. اگر هارد دیسک باعث ایجاد مشکل شده است، آن را در اینجا پیدا خواهید کرد. همچنین میتوانید SpeedFan را برای بررسی مشکلات احتمالی هارد دیسک اجرا کنید. اگر هارد دیسک خراب شده باشد، برای تعویض به کمک مرکز خدمات مجاز معتبر نیاز دارید.
همانطور که گفته شد، هارد های معمولی معیوب میتوانند سرعت سیستم شما را به شدت کاهش دهند. همچنین به احتمال خیلی زیاد اطلاعات شما در معرض خطر پاک شدگی دائم قرار میگیرند. بنابراین بهترین کار این است که هاردهای SSD را جایگزین هاردهای معمولی یا HDD بکنید. این نوع از هاردها علاوه بر اینکه سرعت بسیار بالاتری را به کاربران ارائه میکنند، عمر بالاتری دارند و استفاده از آنها بصرفهتر و مطمئنتر است.
شما کاربران گرامی میتوانید با مراجعه به مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ آرتک، هارد لپ تاپ یا کامپیوتر خود را تعویض کنید. این مرکز با ارائه انواع هاردهای SSD از برندهای مختلف با ظرفیت های متنوع به شما کاربران گرامی، میتواند به شما در زمینه ارتقا سیستمتان کمک کند.
قطعا یکی از دلایل عمده که باعث هنگ کردن سیستم میشود خرابی قطعات لپ تاپ یا کامپیوتر است. به عنوان مثال اگر ایرادی در برد کامپیوتر وجود داشته باشد طبیعی است که سرعت سیستم شما به شدت کاهش پیدا کند. همین مساله باعث هنگ کردن لپ تاپ نیز میشود. ضعیف بودن قطعات هم در این مسئله تاثیر به سزایی دارد. برای مثال اگر کارت گرافیک شما ضعیف باشد مطمئناً در هنگام اجرای نرم افزارهایی همچون پریمیر، فتوشاپ و یا بازی کردن با مشکل مواجه خواهید شد.
دستهای از ویروسها هستند که پس از وارد شدن به سیستم عامل باعث هنگ کردن و کند شدن لپ تاپ میشوند؛ در چنین مواقعی حتما یک آنتی ویروس معتبر و فعال را در سیستم خود نصب کنید و سریعا اقدام به پاک کردن ویروسها کنید. اگر از سیستم عامل های ویندوز 10و 11 استفاده میکنید آنتی ویروس ویندوز شما به اندازه کافی قوی است و نیازی به نصب آنتی ویروس جدید ندارید. تنها اقدام این است که ویندوز را به روز نگه دارید و آپدیت های آن را دانلود و نصب کنید
در صورتی که به تازگی تغییراتی را در سخت افزار لپ تاپ بدون اطلاعات خاصی ایجاد کردید، به احتمال قوی با هنگ کردن و پایین آمدن سرعت سیستم مواجه میشوید. اگر قطعات سخت افزاری که به مادربرد متصل کردید با یکدیگر سازگاری نداشته باشند، باعث ایجاد تداخل در سیستم میشوند. بنابراین دچار مشکل هنگ کردن لپ تاپ میشوید. برای متوجه شدن این موضوع میتوانید به بخش Device Manager بروید و سخت افزارهایی که با سیستم همخوانی ندارند و با رنگ زرد هستند را مشاهده کنید.
دلیل اصلی هنگ کردن لپ تاپ در این حالت این است که کارت گرافیک لپ تاپ شما قدرت کافی را برای پردازش نرم افزارها و یا بازیهای نصب و اجرا شده بر روی سیستم را ندارد. همچنین آسیب و یا مشکل برای کارت گرافیک لپ تاپ میتواند درهنگ کردن و کندی سیستم تاثیر مستقیمی داشته باشد. در اکثر مواقع این مشکل در هنگ كردن لپ تاپ نقش مهمی دارد.
در اغلب موارد، تغییر تنظیمات بایوس میتواند مشکلات جدی ایجاد کند و ممکن است سیستم را در حالت فریز قرار دهد. کارکرد زیاد پردازنده یا رم باعث مشکلات ناپایداری میشود. چنانچه این مورد باعث فریز شدن سیستم است، تنظیمات بایوس را به حالت پیش فرض برگردانید. این کار را میتوان با حذف CMOS و برگرداندن آن پس از چند دقیقه انجام داد. همیشه اطمینان حاصل کنید که سیستم عامل BIOS به موقع بروز میشود تا از چنین مشکلاتی جلوگیری شود.
اگر شما لپ تاپ کاربران گرامی، دچار هنگی و کندی میشود، میتوانید به مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ آرتک مراجعه کنید. متخصصین مجرب ما در این مرکز، با استفاده از به روزترین تجهیزات و ابزار، در اسرع وقت و با کمترین هزینه، مشکل شما را حل میکنند. عیب یابی در این مرکز به صورت رایگان انجام میشود و قبل از ایجاد هرگونه تغییری بر روی لپ تاپ شما، با شما هماهنگ میشود. همچنین این مرکز با توجه به اعتبار خود و اعتمادی که به متخصصین خود دارد، بر روی تمامی خدمات ارائه شده، 6 ماه گارانتی ارائه میکند.
در دنیای پرتلاطم تکنولوژی امروز، لپ تاپها نقش حیاتی در زندگی روزمره ما ایفا میکنند. تعمیرات لپ تاپ آرتک با ارائه خدمات تعمیرات حرفهای و سریع، به شما اطمینان میدهد که دستگاه شما در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت، به حالت اولیه بازگردد.
✅ تست و عیبیابی رایگان : در مجموعه آرتک عیب یابی سخت افزاری و عیب یابی نرم افزاری ، به صورت کاملا رایگان با استفاده از تجهیزات پیشرفته و تیمی از متخصصین مجرب، برای لپ تاپ شما انجام میشود و این خدمات را به صورت کاملاً رایگان ارائه میکنیم.
🔧 تعمیرات سختافزاری و نرمافزاری : از تعویض قطعات فرسوده گرفته تا بهروزرسانی نرمافزارها، هر نوع خدمت تعمیراتی که نیاز داشته باشید، ما در آرتک آماده ارائه هستیم
🛠️ قطعات اصلی و اورجینال : ما تضمین میکنیم که تمامی قطعات مورد استفاده در تعمیرات، اصلی و با کیفیت بالا هستند. این امر اطمینان از عملکرد بینقص و طولانیمدت لپ تاپ شما را فراهم میآورد.
💼 گارانتی تعمیرات : تمامی خدمات تعمیراتی ما با گارانتی ارائه میشوند. این بدان معناست که شما میتوانید با خیال راحت به ما اعتماد کنید و در صورت بروز هرگونه مشکل پس از تعمیر، بدون دغدغه به ما مراجعه نمایید.
📞 پشتیبانی مشتریان : تیم پشتیبانی ما همواره آماده پاسخگویی به سوالات و نگرانیهای شماست. ما به ارائه بهترین تجربه مشتری اهمیت میدهیم و همیشه در دسترس هستیم تا راهنماییهای لازم را به شما ارائه دهیم.
🚚 سرویس درب منزل : برای راحتی بیشتر شما، خدمات درب منزل را نیز ارائه میدهیم. کافیست با ما تماس بگیرید و ما لپ تاپ شما را از منزل یا محل کارتان جمعآوری و پس از تعمیر، به شما تحویل میدهیم.
با تعمیرات لپ تاپ آرتک، اطمینان حاصل کنید که دستگاه شما در دستان بهترینها قرار دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا تعیین وقت تعمیر، همین حالا با ما تماس بگیرید.
کد پستی : 1413693983
با تعمیرات لپ تاپ آرتک، اطمینان حاصل کنید که دستگاه شما در دستان بهترینها قرار دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا تعیین وقت تعمیر، همین حالا با ما تماس بگیرید.
سلام لپ تاپ من همش هنگ میکنه و تو پنجره ها برای استفاده از برنامه گیر میکنه بنظرتون باید آنتی ویروس بریزم یا مشکل سخت افزاریه چون اصلا درست کار نمیکنه
سلام در این موارد آنتی ویروس سیستم شما را فقط کندتر میکنه. شما می توانید با ارتقا رم و هارد SSD لپ تاپتون سرعت اونو بیش از پیش افزایش بدین
لپتاب من یه دفه هنگ میکنه هیچ دکمه ای نمیزنه هاردشو عوض کردم بازم همین شد و گاهیی ریست میکنم وای فای کلا از سیستم قط میشه نمیاره و توی این حالت دگ ایننجوری هنگ نمیکنه. توی گیم هم ببستر این اتفاق میفته ابرادش چیه بنظرتون
سلام دوست عزیز احتمال زیاد لپ تاپ شما مشکل هارد داشته باشد. حتما سلامتی هارد دستگاهتورو تست کنین و اگر از سلامتی هارد مطمئن شدین حتما ویندوزتون رو تعویض کنین تا مشکل برطرف گردد
سلام من یه لپ تاپ مدل ایسوس k45 دارم و هنگامی که به شارژر متصل هست خوب کار میکنه ولی وقتی از شارژ درمیارم و روی باتری هست احساس میکنم که کند شده و به سختی کار میکنه آیا تنظیمات خاصی داره یا طبیعی هست این مشکل
سلام، در حالت کلی عملکرد لپ تاپ در زمانی که به شارژر متصل است بهتر است اما تفاوت بسیار زیادی با زمانی که در شارژ نیست ندارد! لپ تاپ شما دارای مشکل خاصی است و باید بررسی است. امکانش هم هست که مشکل از ویندوزتون باشه
سلام لپتاپ ایسوس دارم که وقتی روشنش میکنم بعد از ۲ دقیقه موس و کیبرد از کار میافته و موس در حالت لودینگ گیر میکند و چاره ای ندارم تا خاموش روشنش نکنم دوباره به مدت کوتاه درست میشه. دلیل این مشکل چی میتونه باشه
سلام این یراد میتونه تداخل نرم افزاری باشه و با توجه به این که مدت زمانی به صورت خوب کار میکند احتمالا ایراد لپ تاپ شما نرم افزاری هست و با تعویض ویندوز از بین خواهد رفت
من لپ تاپ لنوو مدل z50-70 دارم که وقتی روشنش میکنم بک ربع طول میکشه بیاد بالا و وقتی بالا هم اومد بسیار کند عمل میکند. تا حالا چند بار هم ویندوز عوض کردم ولی زیاد توی سرعت اون فرقی نکرده است برای حل این مشکل چیکار باید کنم
مشکل لپ تاپ شما هارد اون هست و هارد به مرور زمان به خاطر کارکرد و شوک و ضربه هایی که به اون وارد میشه دچار مشکل میشه. با توجه به این که احتمالا هارد لپ تاپ شما HDD باشد ه صورت ذاتی این نوع هارد ها سرعت بالایی هم ندارد. پیشنهاد میشود حتما هارد خود را با نمونه هارد SSD تعویض کنین و ویندوز رو داخل اون هارد بریزین و از سرعت 5 تا 10 برابر بیشتر اون لذت ببرید
من از وقتی ویندوزم رو به ویندوز ۱۰ ارتقا دادم دائما با مشکل آپدیت همراه شده و لپ تاپ رو کند کرده توی تسک منیجر هم میبینم که درصد استفاده از هارد رو نزدیک به ۱۰۰ میزنه. بخوایم آپدیت ویندوز انجام نشه چیکار باید کنیم ممنونم
ویندوز 11 بهترین ویندوز موجود حال حاظر هست فقط توجه کنین که برای نصب ویندوز 11 حتما دستگاه باید رم بالای 4 گیگ داشته باشه و تقریبا نسل جدید باشد چون نسبت به ویندوز های دیگر سنگین تر هست. برای توقف در آپدیت ویندوز پیشنهاد میکنم تلاش نکنین چون هر کاری انجام بدین باز هم مایکروسافت وقتی به اینترنت وصل بشین شناسایی میکنه ویندوز رو و آپدیت میکنه بهترین راه این هست که تایم زیادی به لپ تاپ بدین و اون رو در حالت روشن قرار بدین تا آپدیت رو بگیره وتموم بشه و دوباره بعد از مدتی که تایم گذشت این کار رو تکرار کنین تا وقتی باهاش کار میکنین همزمان آپدیت نشه و اذیت نکنه
دم شما گرم مشکل من حل شد 💜
خواهش میکنم خوشحالم که تونستیم کمکی کرده باشیم
سلام ارادت یه سوال داشتم آیا رم لپ تاپ UX510 قابل ارتقا هست؟ چون خیلی هنگ میکنه
سلام وقتتون بخیر، بله رم لپ تاپ شما تا 24 گیگابایت قابل ارتقا است.