نصب ویندوز

نصب ویندوز

نصب ویندوز و انواع سیستم‌های عامل بر روی لپ تاپ یکی از مواردی است که کاربران لپ تاپ و کامپیوترهای شخصی را درگیر می‌کند. دلایل متعددی برای تعویض ویندوز وجود دارد. اما مهم‌تر از این دلایل، پیچیدگی‌های این امر است که مقوله‌ای مفصل است و در اینجا به اختصار به آن‌ها می‌پردازیم.

شاخص‌ترین و پر کاربرترین سیستم عامل دنیا، ویندوز است که شرکت مایکروسافت آن را توسعه داده است و نسخه‌های متنوعی از آن برای کاربران در سطح دنیا عرضه کرده است. از جمله این نسخه‌ها می‌توان به ویندوزهای ویستا، اکس پی، 7، 8، 10 و جدیدترین نسخه که ویندوز 11 است، اشاره کرد.

دلایل نصب و تعویض ویندوز

گاهی ممکن است کاربر بخواهد روی یک سیستم، دو سیستم عامل داشته باشد. معمولا به این دلیل است که گاهی نیاز به اجرای نرم افزارهایی دارند که در محیط و سیستم عاملی خاص قابل اجرا است. دلیل دیگر می تواند این باشد که کاربر از نرم افزارهای حرفه‌ای برنامه نویسی استفاده می‌کند و قصد اجرای کد توسعه ای خود روی یک سیستم عامل بخصوص را دارد. همچنین کاربرانی هستند که با یک سیستم عامل راحت نیستند(مثل مک!) و مایل به استفاده از سیستم عاملی دیگر، روی همان دستگاه هستند.

تفاوت سیستم عامل‌ها در سرعت اجرا از دیگر دلایل اجرای دو سیستم عامل روی یک سیستم است. برای مثال سیستم عامل اوبونتو، سرعت بسیار بالایی در اجرای نرم افزارها دارد و سیستم را دچار هنگی و کندی نمی‌کند.

برای مشاهده عوامل کندی و هنگی سیستم خود این مطلب را بخوانید: کندی و هنگی سیستم

گروهی دیگر از کاربران لپ تاپ هستند که یا خود تعویض و نصب ویندوز را بلد نیستند و یا ابزارهای این کار را ندارند. مثلا برای تعویض و نصب ویندوز ابزارهای مثل دی وی دی رایتر اکسترنال، دی وی دی ویندوز اورجینال، فلش قابل بوت، نرم افزارهای قابل بوت بک آپ و ریکاوری و غیره ممکن است لازم شوند. همچنین ممکن است افراد وقت یا حوصله تعویض و نصب ویندوز را نداشته باشند؛ چراکه این کار با توجه به نوع سیستم و مشخصات آن ممکن است بسیار وقت گیر باشد.

پیچیدگی‌های نصب ویندوز

نصب ویندوز پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. کاربرانی که خود اقدام به نصب سیستم عامل می‌کنند، حتما باید از اصول و ترفندهای نصب آن آگاه باشند. بوده‌اند کاربرانی که خود اقدام به نصب سیستم عامل کرده‌اند و باعث ایجاد مشکلات نرم افزاری متعدد و گاهاً سخت افزاری برای سیستم خود شده‌اند. از جمله اصولی که باید در نظر گرفته شوند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تعریف رابط کاربری مناسب
  • بررسی شرایط سخت افزاری لپ تاپ
  • شناسایی فرمت هارد برای نصب ویندوز
  • پارتیشن بندی صحیح هارد و تعریف درست درایو ویندوز
  • شناسایی قابلیت‌های بایوس و بوت سیستم
  • نصب صحیح ویندوز با توجه به پیچیدگی‌های هر نسخه

ارتقا به آخرین نسخه سیستم عامل

مایکروسافت به همه توصیه می کند که بروز رسانی های جدید ویندوز خود را به صورت مداوم انجام دهند. اما، اگر به اندازه کافی از یادآوری‌های مداوم خسته شده‌اید، از شنیدن این موضوع خوشحال خواهید شد که مایکروسافت اعلام کرده که دیگر شما را برای ارتقاء ناراحت نمی‌کند و امیدواریم که یادآوری‌ها به گذشته بپیوندند. در اینجا روش‌های برتر برای ارتقای دستگاه ویندوزی خود به آخرین نسخه سیستم عامل آورده شده است.

روش اول: ابزار رزرو ویندوز

  1. تهیه نسخه پشتیبان

قبل از انجام هر کاری، از فایل ها و پوشه های خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. اگرچه بعید است مشکلی وجود داشته باشد، اما می‌خواهید مطمئن شوید که هنوز همه داده‌های خود را در جایی غیر از رایانه شخصی ذخیره کرده‌اید، فقط برای اینکه در امنیت باشید.

    2. آپدیت ویندوز فعلی

قبل از نصب ویندوز 10، باید مطمئن شوید که آخرین به روز رسانی های موجود برای نصب ویندوز فعلی شما (7 SP1 یا 8.1) نصب شده است. به آدرس زیر بروید و دستورات روی صفحه را دنبال کنید تا همه به‌روزرسانی‌های مهم موجود را نصب کنید.

Control Panel\All Control Panel Items\Windows Update (Windows7)

Control Panel\System and Security\Windows Update

  1. پس از نصب این به‌روزرسانی‌ها، یک نماد کوچک ویندوز را در سینی سیستم خود مشاهده خواهید کرد. روی آن کلیک کنید و اعلان‌های روی صفحه را دنبال کنید – یک Wizard شما را از نظر سازگاری بررسی می‌کند.
  2. وقتی ویندوز شما آماده شد، کادری را مشاهده می کنید که از شما می خواهد نصب کننده را دانلود کنید. تایید کنید و تایم نسبتاً طولانی صبر کنید. اندازه دقیق نصب کننده بسته به تنظیمات موجود شما متفاوت است.
  3. هنگامی که نصب کننده دانلود شد، کادری دیگر از شما می خواهد که در نهایت نصب را شروع کنید. بلافاصله یا بعداً. پس از دانلود طولانی، مرحله آماده سازی برای نصب به همان اندازه طولانی خواهد بود، بنابراین برای نصب برنامه ریزی کنید. برای شروع نصب ویندوز، دستورات روی صفحه را دنبال کنید. این نیز یک فرآیند طولانی دیگر است، اما ارزشش را دارد.

روش دوم: ابزار ایجاد رسانه ویندوز

    1. تهیه نسخه پشتیبان، آپدیت ویندوز فعلی و تعیین نوع بیت!

همیشه ایده خوبی است که قبل از نصب هر نرم افزار جدید از رایانه خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. اگر مشکلی پیش بیاید، حداقل، شما همچنان از همه فایل های خود نسخه های تکراری خواهید داشت. همچنین قبل از نصب ویندوز 10، باید مطمئن شوید که آخرین به روز رسانی های موجود برای نصب ویندوز فعلی شما (7 SP1 یا 8.1) نصب شده است.

ببینید از نسخه 32 بیتی ویندوز استفاده می کنید یا 64 بیتی. این اطلاعات را می توانید با کلیک راست بر روی My Computer و انتخاب گزینه Properties، پیدا کنید.

    2. دانلود ابزار Windows 10 Media Creation Tool

اگرچه در اصل برای ایجاد یک DVD نصب ویندوز یا USB در نظر گرفته شده است، اما می توانید از آن برای ارتقاء ویندوز در محل نیز استفاده کنید. مطمئن شوید که نسخه مناسب را برای رایانه شخصی خود دانلود کرده اید – یا نسخه 32 بیتی یا نسخه 64 بیتی. هنگامی که ابزار دانلود شد، آن را اجرا کنید و برای دانلود و نصب ویندوز 10 از دستورات روی صفحه پیروی کنید. دانلود و نصب ممکن است زمان زیادی ببرد، بنابراین اگر عجله دارید این کار را انجام ندهید. اندازه دقیق نصب کننده بسته به تنظیمات موجود شما متفاوت است، اما در منطقه حداقل 2.5 گیگابایت خواهد بود.

روش سوم: اجرای یک نصب ویندوز تمیز

فرآیند ارتقا در ویندوز 10 فایل‌ها، تنظیمات و برنامه‌های قدیمی را از سیستم قبلی به سیستم جدید می‌برد. با این حال، می‌توانید با انجام یک نصب تمیز، رایانه خود را به‌طور کامل بازخوانی کنید. با این حال، فرآیند فعال سازی می تواند پیچیده تر باشد.

تا حد زیادی ساده ترین راه برای انجام یک نصب تمیز، استفاده از عملکرد ریست ویندوز 10 است که با عملکرد ریست ویندوز 8 متفاوت است. زیرا این ویژگی از یک تصویر بازیابی از سازندگان استفاده می‌کرد که برای نرم‌افزار آنها سفارشی شده بود. مطمئناً، این شامل درایورهای خاص آنها می شود، اما این شامل نرم افزارهای bloatware و در برخی موارد نرم افزارهای نامطلوب مانند Superfish نیز می شود.

ظاهراً ویندوز 10 دارای سیستمی است که بدون نیاز به تصویر بازیابی جداگانه، ویندوز را بازسازی می کند. این سیستم را پاکسازی می کند و آخرین فایل ها را نگه می دارد. این همچنین به این معنی است که شما مجبور نیستید Windows Update را مستقیماً پس از تنظیم مجدد اجرا کنید.

نصب ویندوز در محل

علاوه بر موارد ذکر شده موارد بسیاری هستند که باعث می‌شوند نصب ویندوز بسیار سخت و پیچیده شود. مطمئن‌ترین راه، مراجعه به یک متخصص برای انجام کارهای از این قبیل است. مرکز تعمیرات لپ تاپ آرتک، با بهره‌گیری از دانش روز و متخصصین با تجربه شما را در انجام امور تخصصی مرتبط به سیستم و لپ تاپ همراهی می‌کند.

5/5 - (2 امتیاز)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها