پورت های لپ تاپ

پورت های لپ تاپ

تعویض پورت های لپ تاپ

امروزه در رایانه ها و گوشی های موبایل، مجموعه گسترده ای از پورت ها تعبیه شده. از USB گرفته تا پورت های نو ظهوری مثل USB Type-C هر کدام کاربردی دارند که روزی ممکن است به کمک شما بیایند. لپ تاپ ها بر اثر نحوه کارکرد کاربر از آن ها معمولا پورت های یو اس بی آن ها زودتر از بقیه پورت ها مستهلک و خراب می شوند. معمولا لپ تاپ های ایسوس و لنوو کیفیت بالاتری از لحاظ پورت های تعبیه شده دارند و نسبت به لپ تاپ های ایسر و دل و اچ پی دیر تر خراب می شوند با این حال اصلا جای نگرانی نیست و این ها با هزینه و قیمت بسیار مناسب تعمیر یا تعویض میگردند و مانند روز اول کاربر می تواند به راحتی از آن ها استفاده کند. از طرفی بسیاری دیگر از پورت ها منسوخ شده و دیگر در لپ تاپ های امروزی دیده نمی شوند و یا در حال کمرنگ شدن هستند. همچنین پورت های جدید در حال توسعه می باشند. در اینجا به انواع پورت در لپ تاپ اشاره می‌کنیم:

جک 3/5 میلیمتری هدفون

همچنین به آن Headphone jack نیز گفته می شود. رایج ترین و پراستفاده ترین جک صوتی در جهان، جک صوتی 3.5 میلیمتری است که در اکثر لپ تاپ ها، تبلت ها و گوشی های موبایل یافت می شود. این جک به اکثر گوشی های هدفون و اسپیکر های سیمی متصل می شود. در حالی که برخی از دستگاه های قدیمی دو جک صوتی، یکی برای میکروفن و دیگری برای هدفون، دارند، اکثر مدل های فعلی هر دو در یک پورت خلاصه می شوند. تعداد انگشت شماری از دستگاه های فعلی، از این جک استفاده نمی کنند.

اگر دستگاه شما جک 3.5 میلیمتری نداشته باشد:

  • می توانید یک هدست سیمی با رابط USB تهیه کنید
  • از هدفون های بیسیم بلوتوثی استفاده کنید
  • یک مبدل خریداری کنید
  • اگر دستگاه شما دارای درگاه تایپ C است، از یک مبدل تایپ C به جک 3.5 میلیمتری و یا از هدفون تایپ C استفاده کنید.

پورت اترنت(Ethernet)

نام های دیگر آن RJ-45 ،Gigabit Ethernet، 10/100 Ethernet است. این درگاه اساسا در لپ تاپ های تجاری  و کامپیوتر های دسکتاپ یافت می شود که به شما این امکان را می دهد با کابل به شبکه اینترنت متصل شوید. البته با وجود شبکه های بیسیم WiFi، این پورت رو به فراموشی است و کمتر از آن استفاده می شود. با این وجود در مکان هایی که سیگنال بیسیم آن ضعیف است، داشتن پورت LAN واقعا موثر است. اگر دستگاه شما فاقد پورت Ethernet است، می توانید با تهیه یک مبدل USB به Ethernet، بسته به این که از نوع تایپ C یا USB معمولی یا Type-A باشد متغیر است.

پورت HDMI

مخفف High Definition Media Interface که یکی از پر استفاده ترین رابط ها برای متصل شدن به تلوزیون ها، مانیتور ها و پروژکتور ها است. بر اساس کارت گرافیک لپ تاپ یا رایانه رومیزی شما، این رابط قادر است تصاویری با رزولوشن 4K را به نمایشگر ارسال کند. امروزه در بسیاری از لپ تاپ ها از این رابط استفاده می شود، اما با این حال نمی توان آن را به نمایشگر های قدیمی که دارای پورت HDMI نیستند متصل نمود. یکی از ویژگی های این رابط این است که علاوه بر ارسال ویدیو، صدا را نیز انتقال می دهد. بنابراین اگر نمایشگر شما دارای اسپیکر باشد صدای آن را نیز پخش خواهد کرد.

در حال حاضر اکثر لپ تاپ ها همراه با پورت HDMI معمولی Type A عرضه می شوند. اما در لپ تاپ هایی که بسیار باریک هستند، از رابط های mini HDMI یا HTMI type c و  micro HDMI استفاده می شود. مبدل های مختلفی برای تبدیل به همدیگر در بازار وجود دارد. اگر می خواهید به رابط DVI متصل شوید از رابط HDMI-to-DVI plug استفاده کنید. اگر لپ تاپ شما دارای این رابط نیست و درگاه USB type C پشتیبانی کند، با استفاده از رابط تایپ C به HDMI می توانید متصل شوید.

رابط DisplayPort/mini DisplayPort

DisplayPort یکی از پیشرفته ترین رابط های نمایش استاندارد امروزی است. این پورت توانایی نمایش با رزولوشن 4k و با سرعت 60 هرتز در یک مانیتور و قابلیت اتصال همزمان به حداکثر 3 نمایشگر با کیفیت Full HD با استفاده از hub یا dock را داراست. این رابط نیز همانند HDMI توانایی انتقال صدا را نیز دارد. این رابط به ندرت در لپ تاپ ها وجود دارد و در اکثر لپ تاپ هایی که این ژورت را دارند، از نوع mini DisplayPort استفاده می شود. در بعضی لپ تاپ ها سیگنال های این پورت را از طریق پورت تایپ C ارسال می کنند. بسیاری از مانیتور ها فاقد کانکتور DisplayPort هستند، اما می توان با استفاده از آداپتور یا سیم مبدل خروجی HDMI و DVI را هم داشته باشید.

پورت USB/USB Type-A USB 2.0

پورت USB که مخفف Universal Serial Bus می باشد قطعا معروف ترین و پر استفاده ترین درگاه مورد استفاده در بسیاری از کامپیوتر ها ، لپ تاپ ها ، تبلت ها و … است. اکثر لوازم جانبی نظیر موس، کیبورد، هارد اکسترنال، پرینتر و بسیاری دیگر، از طریق این پورت به دستگاه متصل می شوند. تعداد درگاه‌های USB در لپ تاپ بین 2 تا 4 عدد است. البته هر چه تعداد درگاه USB بیشتری داشته باشید بهتر است. پورت های USB نسل دوم، می توانند داده ها را تا سرعت 500 مگابایت بر ثانیه، انتقال دهند. انواع مختلفی از استاندارد USB وجود دارد:

1- رابط USB Type-B

این نوع از USB، در کامپیوتر ها و لپ تاپ ها مرسوم نیست و بیشتر در هاب ها و dock station ها و یا پرینتر ها وجود دارد.

2- رابط USB Type-C

USB type C را که امروزه در اغلب لپ تاپ ها و تلفن های همراه امروزی کاربرد دارد، می توان پورتی نامید که آینده را از آن خود کرده است. از استاندارد USB تاکنون ورژن های مختلفی طراحی شده که بعضی از آن ها موفق بوده و بعضی هم ناموفق بوده اند. این ورژن از USB قابلیت های بسیاری دارد که آن را از سایرین متمایز می کند.

ویژگی های USB تایپ C:
  • باریک بودن آن
  • سرعت بالای انتفال اطلاعات
  • راحتی استفاده از آن به دلیل طراحی که دارد
  • امکان استفاده از آن به عنوان شارژر که هم در موبایل ها و همچنین در لپ تاپ‌ها
  • استاندارد بودن آن

3- رابط USB 3.0

مناسب برای استفاده در هارد های اکسترنال است. USB 3 می تواند حداکثر تا 5 گیگابایت داده ها را منتقل کند که این 10 برابر بیشتر از ورژن قبلی یا همان USB 2.0 است. البته برای این کار باید از کابلی که USB 3.0 را پشتیبانی می کند استفاده کرد و در غیر این صورت با کابل های معمولی سرعت کمتری خواهد داشت. تشخیص این درگاه‌ها، از پورت های USB 2.0 کمی سخت است. تفاوت ظاهری که وجود دارد این است که معمولا رنگ داخل این پورت ها آبی و همراه با لوگوی SS می باشد که البته همیشه به این صورت نیست.

پورت VGA

امروزه پورت VGA که پورت D-Sub یا DE-15 نیز نامیده می شود و یک رابط آنالوگ قدیمی برای پخش ویدیو است، تقریبا منسوخ شده است. هنوز هم در بسیاری از صفحه نمایش های جدید و یا نمایشگرها و ویدیو پروژکتورهای قدیمی دیده می شود. ممکن است در برخی از وسایل تنها گزینه موجود برای اتصال، همین پورت باشد، اما به دلیل اینکه ضخامت این پورت زیاد است و قدرت آن نیز به اندازه دیگر پورت های مورد استفاده برای پخش ویدیو نیست. امروزه دیگر اکثر لپ تاپ ها با این پورت عرضه نمی شوند.

رابط microSD card reader

این اسلات، کارت microSD را که در همه گوشی های تلفن همراه مورد استفاده است، می خواند که می تواند کاربردی باشد. داشتن این اسلات قطعا مورد استفاده قرار می گیرد و بد نیست در هنگام خرید لپ تاپ به وجود این اسلات توجه کنید. اگر لپ تاپ شما فاقد این اسلات به صورت داخلی باشد و به آن نیاز داشته باشید، می توانید از یک microSD reader که بیشتر به آن رم ریدر گفته می شود.


 

پورت های لپ تاپ

پورت های لپ تاپ قسمت هایی از لپ تاپ هستند که به ندرت خراب می شوند. زمانی که سیستم شما دچار خرابی می شود یا یکی از پورت های آن آسیب می بیند، می تواند باعث شود که حتی سیستم شما روشن نشود یا وسط کار کردن با آن خاموش شود. در این مواقع باید به یک متخصصی تعمیرکار لپ تاپ مراجعه کنید تا لپ تاپ شما را برایتان تعمیر کند. مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ آرتک با در اختیار داشتن متخصصین مجرب، ابزار و تجهیزات بروز آماده ارائه خدمات به شما کاربران گرامی لپ تاپ و سیستم های رایانه ای است. این مرکز، خدمات عیب یابی را برای شما کاربران گرامی به صورت رایگان انجام می دهد و روی تمامی خدمات ارائه شده خود 6 ماه گارانتی ارائه می کند.

5/5 - (2 امتیاز)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مرتضی
مرتضی
7 ماه قبل

سلام من اچ دی ام آی لپ تاپم خراب شده و کار نمیکنه هم یک بار ویندوز عوض کردم و هم درایورهای لپ تاپ رو از سایت خود ایسوس دریافت کردم اما باز مشکل رفع نشد. آیا مشکل HDMI سخت افزاریه و باید تعمیر بشه؟ و هزینش چقدره؟ البته باید اضافه کنم که خیلی از اچ دی ام آی کار کشیدم.

mehdi
مدیر
mehdi
6 ماه قبل
پاسخ به  مرتضی

سلام اگر همه موارد نرم افزاری رو بررسی کردید امکان داره مشکل سخت افزاری باشه. توصیه می کنیم که تا زمانی که به طور کامل بررسی نشده از اتصال کابل اچ دی ام آی خودداری کنید چون ممکن است پایه های اتصال به برد شکسته باشند و باعث اتصالی سیستم شود.