تعویض ال سی دی لپ تاپ
شکستن ال سی دی یا مانیتور لپ تاپ یکی از پر هزینه ترین اجزای تعمیر لپ تاپ بعد از مادربرد لپ تاپ است. فرقی نمی کند که lcd لپ تاپ شما ایسوس یا لنوو یا دل یا هر برند دیگری باشد. مرکز تعمیرات لپ تاپ آرتک، تعمیر و رفع کلیه مشکلات و عیوب ساختاری انواع صفحه نمایش و تعویض صفحه نمایش لپتاپ در بالاترین سطح کیفی، انجام میدهد. تمامی صفحه نمایشهای CRT، LCD، LED و OLED برندهای مطرح با انواع رزولیشن های تصاویر hd، full hd، 4k در این مرکز قابل ترمیم و بازیابی میباشند. به صورت تعویض ال سی دی لپ تاپ بسته به نوع آن میتواند هزینه های مختلفی داشته باشد.
همچنین در صورتی که ال سی دی قابل ترمیم یا تعمیر نبود این مرکز تعمیرات لپ تاپ قادر به تعویض ال سی دی با قطعه اورجینال و اصل دقیقا خود لپ تاپ میباشد. به طور کلی صفحه نمایش لپتاپ دارای قطعات سخت افزاری متعددی میباشد که خرابی هر یک میتواند روند کاری این تجهیزات را مختل سازد. خاطرنشان مینماییم که تمامی مراحل بازیابی قطعات LCDهای معیوب در این واحد براساس پارامترهای استاندارد و اصولی شکل میگیرند.
خدمات تعمیر و تعویض ال سی دی لپ تاپ و تعمیر یا تعویض چیپ گرافیک
عوامل و اجزاء زیادی هستند که برای نقش بستن تصاویر بر روی صفحه نمایش لپ تاپ، دست به دست هم میدهند. یکی از این اجزاء، چیپ گرافیک یا واحد پردازش کارت گرافیک است که زحمت پردازش تمامی تصاویر، قبل از نمایش آنها بر روی صفحه نمایش را میکشد. درواقع اساس کار LCD لپ تاپ، نمایش تصاویر است. برای انجام چنین عملیات بزرگی نیاز است تا تک تک تصاویر از نظر پارامترهای مختلفی مورد پردازش قرار بگیرند. بنابراین اگر چیپ گرافیکی وجود نداشت تا تصاویر را پردازش کند، هیچ یک از تصاویر بر روی مانیتور نمایش داده نمیشدند.
دلایل کم شدن نور
ممکن است صفحه نمایش لپ تاپ ایراد داشته باشد، گاهی اوقات لپ تاپ عقب میافتد و بلافاصله از پروتکل سیستم پیروی نمیکند یا سوئیچ درب گیر کرده باشد، که با بستن و باز کردن درب آن به راحتی میتوانید این مشکل صفحه نمایش لپ تاپ را برطرف کنید.
میتوانید یک ریستارت انجام دهید. ممکن است یک خطای سیستمی یا مشکلی باشد که با راه اندازی مجدد دستگاه قابل حل باشد. پس از راه اندازی کامل لپ تاپ، بررسی کنید که آیا صفحه نمایش همچنان کم نور است یا خیر. اگر هیچ کدام از موارد بالا کار نمیکردند، مشکل میتواند هر چیزی باشد، از سخت افزار گرفته تا نور پس زمینه سوخته یا کابل فلت تصویر خراب. این مشکل ممکن است نتیجه آسیب فیزیکی کابل فلت باشد که اطلاعات برق یا ویدیو را به نمایشگر میرساند. همچنین توصیه میکنیم در صورتی که لپ تاپ شما دیگر تحت گارانتی نیست، به یک تعمیرکار لپ تاپ ماهر مراجعه کنید.
عدم نمایش درست رنگها
گاهی اوقات، مشکلات صفحه نمایش لپ تاپ فقط رنگهایی هستند که آنطور که باید نشان داده نمیشوند. این شامل مواردی مانند نمایشگر تقسیم شده یا درهم میشود. این مشکل میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد.
این مشکل اغلب میتواند ناشی از یک GPU معیوب باشد. اگر لپتاپ دارای کارت گرافیک اختصاصی است که میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید، آن را تنظیم کنید و اتصالات را بررسی کنید تا ببینید آیا این کار مشکلات را برطرف میکند یا خیر. اما اغلب اوقات، GPU به مادربرد متصل میشود. برای انجام تعمیرات با موفقیت بدون آسیب بیشتر به لپ تاپ، به ابزارهای دقیق نیاز دارید.
سوسو زدن صفحه نمایش
سوسو زدن مداوم باعث ایجاد خستگی و در نتیجه کاهش بهره وری به دلیل افزایش وقفه میشود. خرابی سخت افزار میتواند باعث سوسو زدن شود. این زمانی است که کابل فلت صفحه نمایش شل یا آسیب دیده باشد. ابتدا میتوانید صفحه را به طور مکرر پایین و بلند کنید تا ببینید آیا سوسو زدن مربوط به حرکت است یا خیر. اینورتر و نور پس زمینه نیز میتوانند مشکل ساز باشند، اما برای رفع این مشکل نیاز به باز کردن لپ تاپ است. اگر هنوز تحت گارانتی است، فقط آن را به مرکز گارانتی بازگردانید. اگر نه، آن را نزد یک تکنسین متخصص لپ تاپ ببرید.
3 نوع مختلف سوسو زدن وجود دارد:
- مختصر
- تصادفی
- مداوم
بررسی شماره قطعه و یافتن جایگزین
معمولاً میتوانیم یک صفحه نمایش LCD جایگزین را فقط با استفاده از شماره مدل لپتاپ شما سفارش دهیم. در برخی موارد، ممکن است لازم باشد شماره قطعه یا part number خود صفحه LCD را بدانیم. اگر چنین است، پس از برداشتن آن از لپ تاپ، به پشت صفحه نمایش LCD نگاه میکنیم. شماره قطعه رشتهای از حروف و اعداد است، مانند LP254WE2 یا LTN156AT 19-001. این اطلاعاتی است که ما برای یافتن صفحه نمایش جایگزین مناسب به آن نیاز داریم. برخی ترجیح میدهند همیشه صفحه نمایش خود را با LCD رسمی ارائه شده توسط سازنده تعویض کنند. برخی دیگر ترجیح میدهند با استفاده از LCD جایگزین ارائه شده توسط یک سازنده مستقل، در هزینه خود صرفه جویی کنند. در نهایت، این به شما بستگی دارد که میخواهید کدام یک را نصب کنیم.
نکات خرید ال سی دی لپ تاپ
برای خرید صفحه نمایش مناسب برای یک لپ تاپ خاص، دانستن SIZE و RESOLUTION کاملاً ضروری است. لطفاً در صورت نیاز به کمک، جزئیات ساخت و مدل لپ تاپ خود را برای ما ارسال کنید. مطمئنا از سرعت پاسخگویی ما شگفت زده میشوید.
برخی از مدلهای لپتاپ در اندازههای مختلف صفحه نمایش، وضوح تصویر و نور پسزمینه عرضه میشوند. به عنوان مثال، IBM-Lenovo ThinkPad T60 با اندازه صفحه نمایش 15.4 یا 15 اینچی یا 14.1 اینچی عرضه شد و این صفحات قابل تعویض نیستند. کاملاً ضروری است که اندازه و وضوح صفحه نمایش جایگزین با صفحه اصلی یکسان باشد. بدین منظور شما میبایست پارت نامبر ال سی دی لپ تاپ خود را، که در پشت آن روی برچسب درج شده است، را یادداشت کنید و به تعمیرکار ارائه دهید. البته ما به هیچ وجه توصیه نمیکنیم که خودتان ال سی دی را باز کنید چرا که بسیار حساس است.
سازندگان معمولاً اطلاعات سازگاری صفحه نمایش را منتشر نمی کنند و حتی اگر این کار را انجام دهند، گاهاً اشتباهاتی در دستورالعمل ها و مشخصات آنها در وب سایت هایشان مشاهده میشود. بنابراین تنها راه مطمئن برای به دست آوردن صفحه نمایش 100٪ صحیح، بررسی اندازه و وضوح است.
توجه: صفحه نمایش لپ تاپ های Dell باید با شماره مدل لپ تاپ (یعنی Inspiron 1525) انتخاب شود. انتخاب با شماره مدل صفحه نمایش اصلی میتواند منجر به انتخاب اشتباه شود.
راه های پیدا کردن وضوح صفحه نمایش شما
وضوح صفحه نمایش در پیکسل های افقی و عمودی اندازه گیری میشود (مثلا: 1366*768)، مهم است که قبل از ارسال سفارش، وضوح صفحه نمایش را تأیید کنید چون همان مدل لپتاپ میتواند با وضوحهای مختلف نمایشگر عرضه شود.
اگر لپ تاپی که برای آن صفحه نمایش سفارش میدهید کار میکند – آن را روشن کنید و یک از کارهای زیر را انجام دهید:
- به سایت Online Resolution بروید
- برای Windows XP، Windows 2000، Windows ME، Windows 98: روی Desktop راست کلیک کنید و Properties را انتخاب کنید. سپس در Display Properties به تنظیمات بروید.
- برای ویندوز 10 و ویندوز 7 و ویستا: روی دسکتاپ راست کلیک کنید -> Personalization -> گزینه های گرافیکی
اگر لپ تاپی که برای آن صفحه نمایش سفارش میدهید، کلا تصویر نمیدهد توصیه میکنیم صفحه نمایش معیوب خود را بیرون بکشید و مدل صفحه نمایش خود را سرچ کنید. میتوانید پارت نامبر صفحه نمایش را روی برچسب پشت صفحه پیدا کنید. آموزش های ویدیویی ساده ما را در مورد جداسازی لپ تاپ و تعیین شماره مدل صفحه نمایش LCD خود بررسی کنید. همچنین اگر کتابچه راهنمای لپ تاپ خود را دارید بررسی کنید.
همچنین ممکن است بتوانید مشخصات لپ تاپ خود را در وب سایت سازنده با استفاده از شماره سریال لپ تاپ، برچسب سرویس یا شماره مدل (در بخش پشتیبانی) پیدا کنید. به هر حال شما به دنبال چیزی شبیه به این هستید.
فهرست وضوح های صفحه نمایش شناخته شده از آوریل 2018
حروف سمت راست مخفف های رایج هستند و میتوانند به عنوان نشانگر وضوح استفاده شوند. ما ارتقا یا کاهش وضوح صفحه نمایش را توصیه نمی کنیم.
3840 x 2160 (UHD) 4K
3200 x 1800 (QHD+)
3000 x 2000 (فقط PixelSense، MS)
2880×1800 (فقط شبکیه چشم، اپل)
2560×1600 (رتینا، فقط اپل)
2560 x 1440 (QHD / WQHD) 2K
2304 × 1440 (رتینا، فقط اپل)
2048 x 1536 (QXGA)
1920 x 1200 (WUXGA)
1920 x 1080 (WUXGA) Full HD
1050×1680 (WSXGA+)
1680 x 945 (WSXGA+)
1680 x 900 (WSXGA+)
1600 x 900 (WXGA++) HD+
1600 x 1200 (UXGA)
1440 x 960 (WXGA+)
1440 x 900 (WXGA+)
1400 x 1050 (SXGA)
1366 x 768 (WXGA) HD
1280 x 1024 (SXGA)
1280 x 720 (SD+)
1280 x 854 (WXGA)
1280 x 800 (WXGA)
1280 x 768 (WXGA)
1152 x 768 (WXGA)
1024 x 768 (XGA، قدیمی)
1024 x 600 (WSVGA، قدیمی)
1024 x 576 (WSVGA، قدیمی)
800 x 600 (SVGA، قدیمی)
640 x 480 (VGA، قدیمی)
روکش صفحه نمایش مات و براق: تقریباً یکسان و قابل تعویض
صفحه نمایش های مات و براق قابل تعویض هستند، فقط به ترجیحات شخصی شما بستگی دارد که کدام یک را انتخاب کنید. تصویر بالا تفاوت های فیزیکی بین صفحه نمایش براق و مات نصب شده روی یک لپ تاپ را نشان میدهند:
صفحه نمایش های لپ تاپ با صفحه های براق و مات کاملاً قابل تعویض هستند زیرا تفاوت فقط در نوع سطح صفحه نمایش است.
به طور معمول، صفحه نمایش لپ تاپ ها دارای روکش مات و ضد تابش نور هستند تا نور بازتاب شده را پخش کنند. این ویژگی اما دارای تعدادی عوارض جانبی است که شامل پراکندگی نور از صفحه نمایش و افزایش تاری میشود. علاوه بر این، باعث کاهش نسبت کنتراست، شدت رنگ و زاویه دید میشود.
صفحه نمایش های براق از پوشش نوری برای کاهش میزان بازتاب نور خارجی استفاده میکنند. سطوح براق آنها نور بیشتری را نسبت به نمایشگرهای مات منعکس میکنند، اما نسبت به نمایشگرهای براق بدون پوشش، بازتاب کمتری دارند. انعکاس منابع نور خارجی توسط نمایشگرهای براق پخش نمی شود، بنابراین شرایط نوری خاص به نفع یک صفحه نمایش سنتی و ضد تابش نور است. در محیطهای کنترلشده، مانند اتاقهای تاریک، یا اتاقهایی که همه منابع نور در آن پخش میشوند، نمایش براق ممکن است برای بیننده لذتبخشتر باشد.
نمایشگرهای براق رنگهای اشباعتر، سیاههای عمیقتر، سفیدهای روشنتر و تصاویر واضحتر تولید میکنند. این باعث میشود این نوع نمایشگرها برای استفاده عمومی مناسبتر باشند، که معمولاً از لپتاپها برای مشاهده عکس، تماشای فیلم یا مرور وب استفاده میکنند.
به عنوان یک نکته جانبی، در شرایط بسیار روشن، جایی که هیچ نور مستقیمی رو به صفحه نمایش نیست، مانند فضای باز، نمایشگرهای براق به دلیل توانایی آنها در پراکنده نکردن نور در اطراف صفحه نمایش، میتوانند خواناتر از نمایشگرهای مات شوند. هر سازنده لپ تاپ نام صفحه نمایش براق خود را ابداع کرد.
نوع نور پس زمینه صحیح برای صفحه جدید شما
در گذشته مهم بود که نوع نور پس زمینه صفحه نمایش خود را بدانید زیرا صفحه نمایش CCFL و LED قابل تعویض نیستند! با این حال، فناوری CCFL در حال حاضر منسوخ شده است و توسط همه تولید کنندگان متوقف شده است. اگر لپ تاپ شما پس از سال 2012 ساخته شده است، 99.9٪ صفحه نمایش LED دارید.
اگر لپتاپ شما دارای صفحهنمایش با نور پسزمینه CCFL است، یافتن جایگزین مناسب برای آن دشوار خواهد بود. اطلاعات بیشتری از نور پس زمینه LED و CCFL در زیر ارائه شده است:
CCFL – نور فلورسنت کاتد سرد، یک روش نور پس زمینه قدیمی است که از یک لوله فلورسنت شبح نور روز و یک اینورتر که آن را تغذیه میکند، استفاده میکند.
LED – یک سیستم نور پس زمینه فعلی است که از اینورتر استفاده نمی کند و به جای یک لوله فلورسنت از نوار LED (دیودهای ساطع کننده نور) استفاده میکند.
بنابراین در اصل دو نوع صفحه نمایش لپ تاپ وجود دارد: LCD-CCFL و LCD-LED
سازندگان لپ تاپ سیستم خود را برای یک صفحه LCD خاص طراحی میکنند، بنابراین نصب صفحه نمایش CCFL در رایانه ای که برای صفحه نمایش LED مجهز شده است غیرممکن است و بالعکس.
تعویض ال سی دی لپ تاپ
در صورت مشاهده هر گونه اختلال یا شکستگی در تصویر ال سی دی لپ تاپ، میتوانید به مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ آرتک، مراجعه کنید. این مرکز با در اختیار داشتن متخصصین مجرب و ابزار بروز، خدمات خود را با بالاترین کیفیت ممکن، ارائه میکند و برای آن، 6 ماه گارانتی نیز به شما مشتریان گرامی میدهد. همچنین عیب یابی در این مرکز به صورت رایگان انجام میشود. این مرکز همه روزه، حتی روزهای تعطیل، از ساعت 9 الی 21 به شما کاربران گرامی سیستم های کامپیوتری، خدمات ارائه میدهد.
سلام من یه لپ تاپ hp دارم که تصویرش ضربه خرده و نصف صفحه لپ تاپ من سیاه شده من باید ال سی دی شو عوض کنم یا قابله تعمیره هزینه تعمیر یا تعویض ال سی دی لپ تاپ چقدر میشه و چقدر زمان میبره؟
سلام احتمال خیلی زیاد ال سی دی یا برد لایت ال سی دی لپ تاپتون آسیب دیده. احتمال 50 درصد وجود دارد که بتوان برد لایت آن را تعمیر کرد اما اگر ال سی دی شکسته باشد امکان تعمیر وجود ندارد. همچنین برای تعویض باید پارت نامبر ال سی دی لپ تاپتون خونده بشه تا بتونیم هزینه تعویض اون رو خدمتتون اعلام کنیم. مدت زمان تعویض LCD لپ تاپ با تست کامل اون تقریبا نصف روز زمان می بره.