آیا تا به حال این مشکل برای شما پیش آمده است که هنگام کار کردن با لپ تاپ خود دچار مشکل هنگی یا کندی بیش از حد شوید؟ و یا این موضوع برای شما پیش آمده است که کاری ضروری با دستگاه خود داشته باشید ولی کندی لپ تاپ آنقدر زیاد باشد که شما را هم از کارتان عقب بیاندازد و هم کلافه تان کند و الان قصد دارید رفع مشکل کند شدن لپ تاپ خود را در الویت قراردهید؟
در مواقع زیادی این مشکل میتواند برای شما پیش بیاید برای مثال هنگام بازی کردن، کار های گرافیکی، فیلم دیدن و غیره. در این مقاله قصد داریم که این مشکل را برای شما بیشتر باز کنیم و روش تعمیرات آن را نیز خدمتتان خواهیم گفت، پس با ما همراه باشید.
به نقل از سایت شرکت کامپیوتری HP چند دلیل برای کند شدن سرعت لپ تاپ وجود دارد:
1_ برنامه هایی که نیاز ندارید همیشه فعالند.
2_ حافظه دستگاه پر است.
3_ لپ تاپ شما ویروسی شده است.
4_ لپ تاپ شما خیلی قدیمی است.
5_ هارد شما پر است.
6_ مرورگر کند است.
مشکل از چه قسمت های دیگری میتواند باشد؟
دلایل مربوط به هنگ کردن لپ تاپ و تعمیرات آن فهرستی طولانی است که میتواند حتی به دلایل نرم افزاری هم باشد. در ادامه به تمام دلایل کند شدن لپ تاپ میپردازیم و روش تعمیر آن ها را توضیح میدهیم. در ضمن شما میتوانید در صورت بروز هر یک از این مشکلات لپ تاپ خود را برای تعمیرات به شرکت ما بسپارید.
دلایل کند شدن لپ تاپ:
1_ زباله های انباشته شده.
2_ هارد شما پر است.
3_ برنامه ها فعالیت های زیادی دارند.
4_ برنامه های راه اندازی سرعت لپ تاپ را کاهش می دهند.
5_ ویروس ها فعالیت شما را مختل میکند.
6_ مرورگر کند است.
7_ داغی بیش از حد است.
8_ رم ضعیف است.
9_ عملکرد هارد ضعیف است.
در ادامه مشکلات گفته شده را به صورت مفصل تر بررسی میکنیم.
مشکل اول: زباله های انباشته شده
اگر زباله های زیادی روی لپ تاپ شما مانده باشد (فایل های کش، فایل های موقت، تاریخچه مرورگر و موارد دیگر) باعث کند شدن لپ تاپ شما میشود. همیشه توصیه میشود که زباله های لپ تاپ خود را بررسی کنید و آن را در فواصل زمانی منظم حذف کنید.
میتوانید به تمیز کردن زباله ها به صورت دستی ادامه دهید یا میتوانید به ابزارهای خودکاری مانند Ccleaner تکیه کنید که لپ تاپ شما را برای چنین فایل های ناخواسته بررسی میکند و در لحظهای که نیاز به پاک سازی وجود دارد، شما را خبر میکند.
مشکل دوم: هارد شما پر است
هنگامی که هارد دیسک اصلی لپ تاپ شما پر است، به احتمال زیاد باعث گیر کردن لپ تاپ شما می شود. چون سیستم عامل فضایی برای کار معمولی ندارد. البته سیستم عامل شما باید به روز باشد. در صورتی که نمیدانید، سیستم عامل لپ تاپ به مقداری فضای خالی نیاز دارد تا بتواند فایل ها را مبادله کند، از تکه تکه شدن جلوگیری کند، فایل های موقت ایجاد کند و کارهای بیشتری از این قبیل انجام دهد. اگر هارد دیسک پر باشد، سیستمعامل بیش از حد معمول زمان میبرد تا فرآیند های مشابه را انجام دهد، که اگر فضای ذخیره سازی بیشتری وجود داشت، میتوانست آنها را در زمان کمتری تکمیل کند.
برای حل مشکل کند شدن در اثر پر بودن هارد چه باید کرد؟
برای جلوگیری از چنین مشکلی، مطمئن شوید که در مورد حافظه هارد دیسک بررسی های معمول را انجام می دهید. فایل ها معمولاً در سطل بازیافت جمع میشوند، بنابراین همیشه ایده خوبی است که سطل آشغال لپ تاپ خود را هر از چند گاهی خالی کنید. تا از لودینگ طولانی علاوه بر این، باید برنامه های ناخواسته را از رایانه شخصی خود حذف کنید، زیرا نه تنها حافظه را پر میکنند، بلکه تأثیرات مختلفی مانند کاهش عمر باتری ایجاد میکنند. برای حذف برنامه های ناخواسته، می توانید Control Panel را از طریق نوار جستجوی ویندوز سرچ و باز کنید و روی Uninstall a program کلیک کنید.
گاهی هم ممکن است اطلاعات داخل هارد بر اثر یک اتفاق از بین برود که راه های بازیابی خاص خود را دارد.
علاوه بر این
لپ تاپ های ویندوزی معمولاً داده های موقت زیادی را ذخیره میکنند، که میتوانید به راحتی با فشار دادن کلید های ترکیبی Windows + Rصفحه run باز میشود با تایپ کردن %temp% و کلیک کردن بر روی OK، آن ها را حذف کنید. با فشار دادن OK، لیست یا شبکه ای از فایل های موقت را مشاهده می کنید و می توانید فایل هایی را که دیگر مورد نیاز نیستند را حذف کنید.
در نهایت، می توانید با تمیز کردن پوشه دانلود ها، فضای ذخیره سازی زیادی را تمیز کنید. فایل های بزرگ مانند موسیقی، فیلم، برنامههای تلویزیونی و موارد دیگر که فضای ذخیرهسازی زیادی را اشغال میکنند و اگر واقعاً به آن ها نیاز دارید را میتوانید آن ها را در یک درایو ابری آنلاین (google drive) یا یک هارد دیسک خارجی ذخیره کنید.
میتوانید اطلاعات خود را داخل یک هارد اکسترنال ذخیره کنید و در صورت نیاز با خود حمل کنید.
مشکل سوم: فعالیت های زیاد برنامه ها
در بیشتر مواقع، لپ تاپ کند، در نتیجه برنامه ها یا فعالیت های زیاد است که همزمان اجرا میشوند، که مقدار زیادی از قدرت پردازشی و حافظه آن را میگیرد و در نتیجه سرعت آن را کاهش میدهند. در حالی که ممکن است به برخی از برنامه ها برای اجرا در پس زمینه نیاز داشته باشید، برنامه هایی وجود دارند که نیازی به اجرای مداوم ندارند و در نتیجه بر عملکرد دستگاه تأثیر میگذارند و شما میتوانید آن ها را ببندید.
روش بستن برنامه های غیر ضرور
برای بستن برنامه های غیر ضرور باید به پنجره task manager دسترسی پیدا کنید. برای باز کردن این پنجره دو روش معمول وجود دارد.
روش اول:
با گرفتن همزمان کلید های ctrl+ alt+ delete صفحه ای روبروی شما باز میشود که در آن گزینه های مختلفی از جمله lock, switch user, sign out, change a password, task manager وجود دارد که شما باید روی گزینه task manager کلیک کنید.
روش دوم:
در قسمت پایین صفحه و نوار task bar میتوانید کلیک راست کنید و زبانه های مختلفی نمایان میشوند که زبانهی مورد نظر ما یعنی task manager هم در آن قسمت وجود دارد.
با باز شدن پنجره task manager نوار های مختلفی در قسمت بالا وجود دارد که ما با قسمت اول یعنی همان processes کار داریم. حالا هم برنامه های باز و هم پردازش های پس زمینه نمایش داده میشوند. شما میتوانید کلیک راست کنید وگزینه End task را کلیک کنید تا برنامه بسته شود.
مشکل چهارم: برنامه های راه اندازی سرعت لپ تاپ را کاهش می دهند
اپلیکیشن ها و برنامه های راه اندازی(start-up) اگرچه گاهی اوقات مفید هستند، اما اکثر اوقات نیاز به منابع زیادی دارند. اگر میتوانید برخی از فرآیندهای راه اندازی را که غیر ضروری میدانید شناسایی کنید، به شما توصیه میکنیم آن ها را متوقف کنید، زیرا به شما کمک میکند مشکل کندی لپ تاپ خود را برطرف کنید.
مراحل بستن فرایند های غیر ضرور در start-up:
1_ طبق مواردی که در بالا گفته شد task manager را باز کنید.
2_ تب start-up را کلیک کنید.
3_ برنامه مورد نظر را انتخاب کرده و دکمه Disable را فشار دهید تا از منوی راه اندازی حذف شود.
مشکل پنجم: ویروس ها فعالیت شما را مختل میکند
لپ تاپ ها مستعد دریافت بد افزارها و ویروس ها هستند که بر عملکرد آن ها تأثیر منفی میگذارد. اگر لپ تاپ شما توسط یک ویروس یا بد افزار مورد حمله قرار گرفته باشد، احتمالاً شروع به کند شدن میکند. مطمئن شوید که برنامه آنتی ویروس شما فعال و به روز است. اگر لپ تاپ کندی دارید، اسکن آنتی ویروس را اجرا کنید و ببینید آیا مشکل برطرف می شود یا نمیشود.
علاوه بر این، در کمال تعجب شما، این احتمال وجود دارد که آنتی ویروس شما باعث کندی لپ تاپ شود. مانند نصب ناقص آنتی ویروس، نصب بیش از یک نرم افزار آنتی ویروس، مشکلات ناسازگاری، و موارد دیگر از این قبیل ممکن است باعث این مشکل شود. بنابراین، اگر لپ تاپ شما کند کار می کند، آنتی ویروس خود را به روز کنید و اگر قصد دارید یک نصب جدید انجام دهید، مطمئن شوید که نصب آن را کامل انجام میدهید.
مشکل ششم: کندی مرورگر
آیا شما یکی از کسانی هستید که در درجه اول از لپ تاپ خود برای گشت و گذار در اینترنت استفاده می کنند. یا به هر نحوی در استفاده از لپ تاپ بیشتر به مرورگر وب خود متکی هستید؟ اگر اینطور هستید، یک مرورگر وب کند میتواند به یک کابوس تبدیل شود، زیرا بر تجربه مشاهده و بهرهوری فرد تأثیر منفی میگذارد و زمان زیادی را مصرف میکند که میتوانست در جاهای دیگر از آن استفاده شود. مرورگرهای اینترنتی مانند گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس که معروف شناخته شده و دارای رابط کاربری آسانی اند که نسبتاً سریع کار می کنند و در ممکن است کند شوند.
چه باید کرد؟
برای چنین کاربرانی، یک مرورگر وب کند می تواند به راحتی با یک لپ تاپ کند برابر باشد. اگر مرورگر شما کند عمل می کند، می توانید مراحل زیر را انجام دهید تا مطمئن شوید که همه چیز به روال خود باز می گردد:
1_ تاریخچه جستجو و حافظه cache مرورگر را پاک کنید.
2_ موتور جستجوی خود را دوباره نصب کنید.
3_ یک مرورگر دیگر را امتحان کنید.
شایان ذکر است که اکثر مرورگر های امروزی امکان همگام سازی تاریخچه، نشانک ها و موارد دیگر را در اختیار شما قرار می دهند، بنابراین می توانید به راحتی یک مرورگری که افزونه های زیادی دارد را مجدداً نصب کنید و آن را در کمترین زمان راه اندازی کنید، منهای افزونه ها و ناخواسته های اضافی که در طول زمان انباشته شده است. سعی کنید افزونه های مرورگر را که واقعاً به آن ها نیاز ندارید را شناسایی کنید، زیرا یکی از دلایل اصلی کندی مرورگر شما هستند.
مشکل هفتم: داغی بیش از حد لپ تاپ
تقریبا همه این را میدانند که لپ تاپ ها با گرم شدن بیش از حد شروع به کند شدن میکنند. این یک مورد معمولی درگیری حرارتی است و فقط به لپتاپها محدود نمیشود. اگر در مکانی زندگی میکنید که خیلی گرم است، سعی کنید از لپتاپ خود در محیطی با تهویه مطبوع استفاده کنید، یا حداقل سعی کنید به آن استراحت کافی بدهید تا بتواند خنک شود.
با این حال، اگر چنین عامل خارجی باعث گرم شدن بیش از حد لپ تاپ نشود، این احتمال وجود دارد که دریچه های هوا، خنک کننده پردازنده و اجزای داخلی لپ تاپ را گرد و غبار گرفنه باشد. برای تعمیر آن، به سادگی قاب پشتی را بردارید و از یک مسواک یا برس مخصوص برای پاک کردن گرد و غبار استفاده کنید. اگر کاملاً مطمئن نیستید که میتوانید این کار را به تنهایی انجام دهید یا خیر، باید به دنبال راهنمایی یک تعمیرکار باشید.
مشکل هشتم: رم ناکافی
برنامه های امروزی برای عملکرد صحیح نیاز به رم کافی دارند. اگر لپ تاپ شما کند کار میکند، میتواند به این دلیل باشد که به رم بیشتری نیاز دارید. در این مورد شما هیچ کاری نمیتوانید انجام دهید جز افزایش رم لپ تاپ. این کار برای شما هزینه اضافی خواهد داشت، اما عملکرد لپ تاپ شما را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد، زیرا منابع کافی برای ارائه خروجی مورد نظر شما را خواهد داشت.
ارتقاء رم لپ تاپ شما چندان کار دشواری نیست، زیرا خودتان نیز می توانید این کار را انجام دهید. شما اگر احساس میکنید که این کار را نمیتوانید انجام دهید باید به یک تعمیر کار مراجعه کنید.
مشکل نهم: عملکرد ضعیف هارد
اگر رایانه شما هنگام بالا آمدن کند کار می کند یا هنگام باز کردن یک فایل یا بارگذاری یک بازی نشانه هایی از کندی نشان می دهد، این احتمال وجود دارد که هارد دیسک لپ تاپ شما دلیل کندی آن باشد. برای رفع این مشکل می توانید هارد دیسک لپ تاپ خود را ارتقا دهید یا بهتر است هارد دیسک خود را با هارد SSD جایگزین کنید. بر خلاف هارد دیسک های سنتی، SSD ها هیچ قطعه متحرکی ندارند و بسیار سریعتر هستند. این نوع هارد، قطعه هایی هستند که سرعت خواندن و نوشتن داده ها را به طرز قابل توجهی افزایش میدهند. با این حال، انجام این کار فرآیند آسانی نیست، بنابراین ما به شما پیشنهاد می کنیم لپ تاپ خود را برای همین کار به یک مرکز تعمیر ببرید.
روش تعویض هارد
اگر تمام مشکلات گفته شده را چک کردید و نتیجه گرفتید که باید هارد خود را ارتقا دهید این قسمت را مطالعه کنید. ممکن است خرابی هارد شما را به این فکر انداخته باشد که البته این خرابی میتواند برای اجزای داخلی هارد باشد یا اینکه سوکت هارد خراب باشد. برای جایگزینی هارد دیسک، باید از اطلاعاتی که می خواهید نگه دارید، نسخه پشتیبان تهیه کنید، هارد دیسک قدیمی را حذف کنید، هارد دیسک جدید را نصب کنید و سپس اطلاعات پشتیبان گیری شده را بازیابی کنید.
مراحل تعویض هارد
1_ تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات
تهیع نسخه پشتیبان از داده هایی که می خواهید نگه دارید مهمترین مرحله در این فرآیند است! هارد دیسک در مقابل فایل های گران قیمتی که در طول سال ها ایجاد و جمع آوری کرده اید چیز ارزشمندی نیست.
ایجاد یک نسخه پشتیبان میتواند به معنای کپی کردن فایل هایی باشد که نیاز دارید روی یک فلش مموری بزرگ یا فضای ذخیره سازی که استفاده نمیکنید باشد. شما اگر قبل از این به طور منظم بک آپ گیری را انجام نمیداید این یک فرصت خوب برای استفاده از یک سرویس پشتیبان گیری ابری (GOOGLE DRIVE) است.
2_ حذف هارد
حذف هارد موجود آسان است. اطمینان حاصل کنید که کامپیوتر شما خاموش است و سپس هارد دیسک را جدا کرده و به صورت فیزیکی آن را جدا کنید.
جزئیات در اینجا به نوع رایانه شما بستگی دارد، اما به طور کلی، برداشتن کابل های برق و داده و کشیدن هارد از محل نصب مهم است.
3_ نصب هارد جدید به همین سادگی است. شما باید مراحل هنگام جدا کردن را برعکس تکرار کنید! هارد را در جایی که هارد قبلی بود وصل کنید و سپس همان کابل های برق و داده را دوباره وصل کنید.
4_ شما هنگامی که رایانه را روشن کردید باید هارد را فرمت کنید. بنابراین برای ذخیره فایل ها آماده است. پس از انجام این کار، اطلاعاتی را که از آنها بک آپ گرفته اید در درایو جدید کپی کنید، و تمام.
اخطار
آیا هارد دیسک اصلی خود را که سیستم عامل روی آن نصب شده است تعویض می کنید؟ اگر چنین است، ما توصیه می کنیم که با نصب ویندوز، بجای کپی کردن کل محتویات درایو قدیمی در جدید، کار خود را انجام دهید.
تعویض رم
اگر هارد شما سالم است و دیگر مشکلات را ندارید پس احتمالا مشکل از رم شماست. در این قسمت به تعریف رم و مشکلات آن میپردازیم و نحوه تعمیر و یا تعویض آن را برای شما خواهیم گفت.
رم چیست ؟
RAM مخفف RANDOM ACCESS MEMORY است که گاهی اوقات به آن حافظه PC یا فقط حافظه نیز می گویند. در اصل RAM حافظه کوتاه مدت کامپیوتر یا لپ تاپ شما است. رم جایی است که داده ها ذخیره میشوند و پردازنده کامپیوتر شما برای اجرای برنامه ها و باز کردن فایل های شما به آن نیاز دارد.
چه تعداد رم میتوان به سیستم افزود؟
ابتدا باید تعیین کنید که چه مقدار حافظه را می خواهید به رایانه خود اضافه کنید. این بستگی به این دارد که می خواهید از لپ تاپ برای چه کارهایی استفاده کنید. به عنوان یک قانون کلی، چند مورد وجود دارد:
1_ کاربر معمولی: مرور وب، استفاده از برنامه ها و ویدیو ها و MS Office: 4 تا 8 گیگابایت
2_ کاربر متوسط: مرور وب، استفاده از برنامه ها و ویدیوها، بازی های سنگین: 16 گیگابایت
3_ کاربر حرفه ای: گیمر و طراح گرافیک حرفه ای: 16 تا 32 گیگابایت
لپتاپها با نیازهای رم خاصی طراحی میشوند – تعداد ماژولها، پیکربندی ماژولها، فناوری حافظه و اندازه ذخیرهسازی همگی مختص هر لپتاپ است.
توجه
برای محافظت از اجزای سیستم خود در برابر آسیب های مختلف در طول فرآیند نصب، یکی از سطوح فلزی رنگ نشده روی قاب کامپیوتر خود را لمس کنید یا قبل از لمس اجزای داخلی، یک مچ بند ESD را بپوشید. هر کدام از این روش ها با خیال راحت الکتریسیته ساکنی که به طور طبیعی در بدن شما وجود دارد را تخلیه می کنند.
شما باید برای محافظت از رم، اجزای طلایی آن (تراشه) را از ضربه خوردن دور نگه دارید. بهتر است همیشه ماژول را از لبه های بالا یا کناری نگه دارید.
یک فضای نصب بزرگ را خالی کنید و مطمئن شوید که در یک محیط ایمن کار میکنید و هر کیسه پلاستیکی یا کاغذ را از محل خارج کنید.
سپس باید این موارد را کنار خود بگذارید:
لپ تاپ، رم لپ تاپ سازگار، پیچ گوشتی و کتابچه راهنما را کنار خود داشته باشید.
از آنجایی که فایلها، اسناد و دادههای شما در درایو ذخیره سازی ذخیره میشوند، وقتی RAM جدید را نصب میکنید، تأثیری روی آنها ندارند.
1_ تمام منابع برق را حذف کنید
شارژر لپ تاپ خود را از سوکت شارژ جدا کرده و باتری را خارج کنید. برای دستورالعمل های خاص از دفترچه راهنمای خود استفاده کنید.
دکمه پاور را به مدت 5 ثانیه فشار دهید. این باعث تخلیه برق باقی مانده در سیستم می شود. اگر باتری شما قابل جدا شدن نیست، نیازی به نگه داشتن دکمه پاور نیست.
2_ کیس را باز کنید و اضطراب نداشته باشید
برای دستور العمل های مربوط به باز کردن سیستم خود، به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید.
همچنین باید با گوشی خود عکس بگیرید تا ببینید کابل ها یا پیچ ها کجا وصل شده اند تا راحت تر آن ها را کنار هم قرار دهید.
اکنون زمان آن است که اضطراب را از خود دور کنید تا از بروز اشتباه در طول فرآیند نصب جلوگیری کنید.
3_ رم قدیمی را بردارید و رم جدید را نصب کنید
گیره های جانبی را دور کنید تا آزاد شود. سپس رم را از درگاه خارج کنید. فقط در این مرحله باید احتیاط را در الویت کار خود قرار دهید تا مشکل یا خرابی برای رم جدید یا دیگر اجزای کامپیوتر به وجود نیاید.
4_ گیره های جانبی روی اسلات را از رم دور کنید تا آزاد شود
رم را در امتداد لبه ها نگه دارید، بریدگی های روی ماژول را با برآمدگی در درگاه تراز کنید، سپس فشار یکنواخت وارد کنید و رم را فشار دهید. معمولاً فشاری معادل نصف نیروی لازم برای باز کردن یک شیشه محکم برای نصب کامل ماژول نیاز است.
5_ قاب لپ تاپ را ببندید و باتری را دوباره نصب کنید
لپ تاپ را راه اندازی کنید و از اجرای برنامه های فشرده تر روی دستگاه خود بدون کندی یا گیر کردن یا لگ لذت ببرید.
رفع مشکل کند شدن لپ تاپ
در انتها باید بگوییم که اگر لپ تاپ شما دچار کندی یا هنگ کردن شده است کلافه نشوید و فعلا به فکر تعویض کل سیستم نباشید. اگر راه کار هایی را که خدمتتان عرض کردیم را انجام دهید به احتمال زیاد میتوانید مشکل را حل کنید. قسمت هایی که ممکن است کار شما را سخت کند تعویض رم یا هارد است که هزینه آور هم هست ولی مشکل لپ تاپ شما را به احتمال زیاد حل میکند. اگر لپ تاپ شما خیلی قدیمی باشد باید کم کم به فکر تعویض سیستم باشید. در ضمن باید خدمتتان بگوییم که مرکز ما تمامی کار هایی که خدمتتان گفتیم اعم از تعویض یا تعمیرات را انجام میدهد و شما میتوانید با اطمینان از کیفیت کار دستگاه خود را به ما بسپارید.
1) شما میتوانید برنامه های باز را ببندید.
2) شما میتوانید مقداری از فضای حافظه را خالی کنید.
این مشکل میتواند هم سخت افزاری باشد و هم نرم افزاری و هم به دلیل پر شدن فضای ذخیره سازی دستگاه.
این مشکل میتواند در هارد یا رم دستگاه شما یافت شود.
این مشکل میتواند در اثر پر بودن حافظه لپ تاپ باشد.
این مشکل میتواند بر اثر گرم شدن بیش از حد باشد و گرما میتواند به قطعه های دیگر کامپیوتر آسیب برساند.
این مشکل میتواند به دلیل ضعیف بودن سخت افزار شما باشد که باید با ارتقای سیستم این مشکل را حل کنید.
صد در صد. در این صورت رم لپ تاپ شما یا قدیمی شده است یا ضعیف است در صورت وجود هر یک از این مشکلات میتوانید با ارتقای رم این مشکل را حل کنید.
بله این امکان وجود دارد ولی بستگی به مادربرد دستگاه دارد که آیا میتوانید چند رم یا رم های مختلف را پشتیبانی بکند یا خیر.
بله چون اگر این کار را نکنید ممکن است دچار برق گرفتگی شوید.
چنانچه در لپ تاپ خود اطلاعات مهمی دارید و قصد نگه داشتن آن ها را دارید قبل از این کار باید از اطلاعات خود بک آپ گیری کنید.
شما میتوانید با استفاده از یک هارد اکسترنال اطلاعات را روی آن ذخیره کنید. البته شما میتوانید از فضای ذخیره سازی ابری اینترنت یا google drive هم استفاده کنید.
اکسترنال همان هارد اینترنال است که یک پوشش و پورت متفاوت دارد که این هارد را قابل حمل میسازد و توسط یک درگاه به دستگاه های مختلف وصل میشود.
یک نوآوری در ذخیره سازی اطلاعات است که بدون هزینه برای خرید هارد اکسترنال میتوانید تا 15 گیگ از اطلاعات خود را روی آن ذخیره کنید.
بله این مورد میتواند به دلیل مشکل در فن خنک کننده باشد یا دریچه های هوا که هوا کافی و مناسب را به دستگاه نمیرساند و باعث داغی بیش از حد میشوند.
برای این کار باید فن هارا تعویض یا تعمیر کنید و اگر از سالم بودن فن ها اطمینان دارید میتوانید از یک کول پد برای تهویه هوای بهتر استفاده کنید.