تست شارژ لپ تاپ

برای اینکه یک لپ تاپ به صورت سلامت شارژ شود باید یک شارژر سالم، (حاوی یک سیم برق و یک آداپتور است) و سوکت شارژ سالم( محل ورود شارژر به لپ تاپ)، همچنین یک باتری سالم باشد. به طور کلی تست شارژ لپ تاپ یعنی بررسی سلامت هریک از عوامل فوق؛ در ادامه مطالبی راجع به چگونگی تشخیص سالم بودن یا نبودن اجزای فوق، ذکر و نحوه تعمیر یا تعویض هر کدام را بیان خواهیم کرد. نکته قابل توجه این است که در پاره ای از موارد تعمیر قطعه موردنظر امکان پذیر نبوده و باید آن را تعویض کرد.

به نقل از سایت techwalla که راجع به تست شارژر لپ تاپ اینگونه شرح میدهد:

رایانه‌های لپ‌تاپ یکی از مواردی هستند که ما از آن استفاده می‌کنیم.  کارکرد آن ها به باتری قابل شارژ بستگی دارد. وقتی لپ‌تاپ شما شارژ نمی‌شود یا اصلاً شارژ نمی‌شود، وقت آن است که قبل از پرداخت هزینه به یک متخصص، خودتان مشکل را حل کنید. و روند تست شارژ لپ تاپ را بررسی کنید. در ابتدا شارژر را تست کنید تا مطمئن شوید که درست کار می کند.

باتری لپ تاپ

باتری لپ تاپ:

شاخت انواع باتری لپ تاپ و کاربرد آن‌ها به ما در استفاده صحیح و خرید باتری لپ تاپ کمک زیادی می‌کند. تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا در میان همه قطعات لپ تاپ، تنها باتریست که عمر کوتاهی دارد؟ شاید اگر مدل‌های مختلف و طرز کار باتری لپ تاپ را بدانیم، کمتر با این مشکل مواجه شویم.

این مقاله یک راهنمای کامل درباره انواع باتری لپ تاپ و کاربرد آن‌ها و به طور کلی تست شارژ لپ تاپ است. تست شارژ لپ تاپ یعنی بررسی و کسب اطمینان از سلامت باتری و سوکت شارژ وآداپتور. چه قصد خرید باتری لپ تاپ را داشته باشید، چه صرفا می‌خواهید مانند تعمیرکاران حرفه‌ای بدانید باتری لپ تاپ چیست و دقیقا چگونه کار می‌کند، با ما همراه باشید. شاید ما نتوانیم قدرت باتری لپ تاپ‌تان را همواره ثابت نگه داریم، اما به شما کمک می‌کنیم تا از هر الکترون آن نهایت استفاده را ببرید.

کاربرد باتری لپ تاپ

کاربرد باتری لپ تاپ چیست؟

کاربرد باتری لپ تاپ و اهمیت آن نیازی به هیچ توضیح اضافه‌ای ندارد. هرچند که بدون استفاده از باتری هم می‌توان از لپ‌تاپ‌ها استفاده کرد، اما مهمترین عاملی که جرقه محبوبیت لپ‌تاپ‌ها را زد، قابلیت حمل آنها بود که به لطف باتری‌ها و ظرفیت آنها ممکن شد.

ظرفیت باتری‌ها لپ‌تاپ با توان تحویل داده شده به ازای وزن باتری، میزان خود-تخلیه (self-discharge) و چرخه‌های مفید اندازه‌گیری می‌شود. قدرت باتری لپ تاپ یا همان توان اغلب بر حسب وات ساعت بر کیلوگرم (Wh/kg) اندازه‌گیری می‌شود. تست سلامت باتری لپ تاپ یکی از ارکان بررسی تست شارژ لپ تاپ است. و همانند بررسی آداپتور در روند بررسی تست شارژ لپ تاپ، بسیار حائز اهمیت است زیرا کار با لپ تاپی که باتری آن خراب و دچار بادکردگی است احتمال ترکیدن و انفجار را دارد.

در آوردن باتری لپ تاپ

خود تخلیه به این واقعیت اشاره دارد که همه باتری‌ها هنگامی که استفاده نمی‌شوند، مقداری از شارژ خود را از دست می‌دهند. چرخه نیز نشان می‌دهد که چندبار می‌توان یک باتری را از شارژ کامل به تخلیه کامل برد، قبل از اینکه باتری دیگر نتواند شارژ را (کامل) نگه دارد.

این موضوع که باتری‌ها در فضای آزاد و با گذشت زمان تخلیه می‌شوند، به دلیل تاثیر گرفتن از دماست. در دماهای بالاتر، سرعت تخلیه سریع‌تر است. قانون کلی که باید رعایت شود نگهداری از باتری‌ها در مکان خنک و استفاده از آنها در دمای اتاق است.

 این روزها نظرات متفاوتی درباره نحوه نگهداری از انواع باتری لپ تاپ در فضای وب دست به دست می‌شود. در ادامه طرز کار باتری لپ تاپ و انواع آن را به‌طور کامل توضیح می‌دهیم، تا بهتر بتوانید صحت دستورالعمل‌ها و راهنماهای مختلف را بررسی کنید.

طرز کار باتری لپ تاپ

طرز کار باتری لپ تاپ:

طرز کار باتری لپ تاپ با طرز کار باتری دستگاه‌های دیگر تفاوت زیادی ندارد. باتری‌هایی که دستگاه‌های پخش موسیقی، رادیوها، دوربین‌های فیلمبرداری و … را تغذیه می‎کنند، کم و بیش یکسان هستند. تفاوت اینجاست که باتری لپ تاپ تا حدودی هوشمند است.

مانند سایر باتری‌ها، باتری لپ تاپ نیز در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف طراحی و تولید می‌شوند. البته آنها یک مدار پیچیده الکترونیکی نیز دارند، که در کنار سخت‌افزار لپ‌تاپ کار می‌کند. این مدار توانی را که هنگام شارژ وارد باتری لپ تاپ می کند و هنگام دشارژ از هر سلول خارج می‌شود را کنترل می‌کند. این ویژگی در باتری‌های قابل شارژ معمولی در سایر دستگاه‌های خانگی وجود ندارد.

سلول باتری لپ تاپ

سلول‌های باتری لپ تاپ و طراحی آنها:

درست مثل هر باتری دیگر، درون انواع باتری لپ تاپ نیز سلول‌هایی وجود دارد. هر سلول به طور معمول 1.5 ولت است. این سلول‌ها به صورت سری مرتب شده و به طور موازی به یکدیگر متصل می‌شوند، تا انرژی بهینه را به لپ تاپ یا دستگاه منتقل کنند. در واقع هر باتری از تعدادی سلول که به یکدیگر متصل شده‌اند تشکیل می‌شود.

اتصال تعدادی سلول به طور موازی به معنای اتصال تمام پایانه‌های منفی به یکدیگر است؛ پایانه‌های مثبت نیز به همین ترتیب. این سیستم باعث افزایش قدرت باتری لپ تاپ می‌شود، اما ولتاژ را افزایش نمی‌دهد. بنابراین، تعدادی از این باتری‌ها، برای بهبود سطح ولتاژ، به صورت سری متصل می‌شوند (پایانه‌های منفی به مثبت برای افزایش ولتاژ). این سلول‌ها توسط یک مدار الکترونیکی داخلی در باتری کنترل می‌شوند.

سلول های باتری لپ تاپ

همین مدار الکترونیکی‌ست که انواع و طرز کار باتری لپ تاپ را تا این حد خاص می‌کند. این مدار جریان شارژ ورودی و خروجی هر سلول باتری را تنظیم می‌کند. این مدار مطمئن می‌شود که هر سلول در هر لحظه دارای شارژ برابر هستند، و استفاده بهینه و عمر طولانی هر سلول را تضمین می‌کند. همچنین اطمینان حاصل می‌کند که سلول‌ها بیش از حد شارژ نمی‌شوند.

هر مدل لپ تاپ متناسب با کاربرد خاصی طراحی شده است. بنابراین آیا باتری متناسب با نیازهای برق لپ تاپ طراحی شده است؟

طراحی انواع باتری لپ تاپ به وزن و اندازه دستگاه بستگی دارد. اگر یک لپ‌تاپ سبک وزن و نازک باتری‌ای به سنگینی وزن خود داشته باشد، قطعا طراحی شکست‌خورده‌ای خواهد داشت. بنابراین باتری باید متناسب با مدل لپ تاپ طراحی شود.

واکنش شیمیایی درون باتری

درون باتری لپ تاپ چه اتفاقی می‌افتد؟

صفحات هر سلول با الکترولیت (یک ماده شیمیایی اسیدی) موجود در باتری واکنش نشان می‌دهند، و باعث جریان الکترون از پایانه‌های منفی به سمت مثبت و جریان یون‌ها از پایانه مثبت به منفی می‌شود.

این جریان تا زمانی که اسیدیته الکترولیت از دست نرود، ادامه می‌یابد. هنگامی که باطری لپ تاپ شارژ می‌شود، یون‌ها به جای خود در سلول باز می‌گردند، و الکترولیت اسیدیته خود را برای تولید برق در سلول دوباره بازیابی می‌کند. این فرآیند بدون توجه به نوع باتری لپتاپ همیشه یکسان است.

روند شارز باتری لپ تاپ

روند شارژ یا تخلیه باتری توسط سخت‌افزار تعبیه شده در لپ‌تاپ شما کنترل می‌شود. این سخت‌افزار عملکرد مناسب سلول‌های باتری لپ تاپ را تضمین می‌کند، و شما را از درصد شارژ آن مطلع می‌کند. این نشانگر در گوشه پایین سمت راست صفحه در اکثر لپ‌تاپ‌ها نمایش داده می‌شود.

اگرچه انواع باتری لپ تاپ قابل شارژ هستند، اما طول عمر مشخصی دارند و نمی‌توان برای همیشه از آنها استفاده کرد. مراقبت مناسب باعث می شود که باتری بدون مراقبت مناسب بیشتر از دوام داشته باشد.

قبل از اینکه به تعویض نیاز پیدا کنید، باتری لپتاپ معمولا بین 500 تا 700 چرخه شارژ دوام خواهد داشت. تعداد دوره‌های شارژ باتری به نحوه استفاده شما از لپ تاپ بستگی دارد. هرچه بیشتر لپ‌تاپ خود را شارژ کنید، زودتر باید باتری لپ تاپ را تعویض کنید

انواع باتری لپ تاپ

معرفی انواع باتری لپ تاپ:

در حال حاضر باتری‌های لپ تاپ چهار تکنولوژی دارند، و یک تکنولوژی دیگر نیز همین روزهاست که معرفی شود. همه باتری‌ها با یک فناوری ساخته‌ نشده‌اند، اما همه آنها از MP3 Player گرفته تا لپ تاپ می‌توانند انرژی شیمیایی را به جریان الکتریکی تبدیل و انرژی دستگاه‌های الکترونیکی را تامین کنند؛ 

 یک واکنش شیمیایی در باتری لپ تاپ باعث آزاد شدن الکترون‌ها از پایانه مثبت به پایانه منفی می‌شود، و جریان کافی راه‌اندازی دستگاه را ایجاد می‌کند.

باتری لپ تاپ نیکل کادمیوم (NiCad):

فناوری باتری‌های لپ تاپ قدیمی مانند موبایل های قدیمی سلول نیکل-کادمیوم (NiCad) بود؛ متاسفانه قدرت باتری لپ تاپ از نوع نیکل-کادمیوم تنها به اندازه کار کردن با سیستم برای حدود یک ساعت بود. همچنین، آنها حاوی کادمیوم سمی هستند که دفع‌شان را دشوار می‌کند.

بر اساس آزمایش‌های انجام‌شده، باتری لپ تاپ نیکل کادمیوم 1500 چرخه عمر دارد. یعنی قبل از اینکه قدرت باتری لپ تاپ کاهش پیدا کند، می‌تواند 1500 بار از شارژ کامل به تخلیه کامل برسد. با این حال، به دلیل شیمیایی بودن، این مدل باطری لپ تاپ می‌تواند از به اصطلاح اثر حافظه (memory effect) رنج ببرد.

باتری لپ تاپ نیکل کادمیوم

اثر حافظه یک واکنش شیمیایی است که در صورت عدم تخلیه کامل باتری لپتاپ قبل از شارژ مجدد اتفاق می‌افتد. در این واکنش، بلورهایی تشکیل می‌شوند که از شارژ کامل جلوگیری می‌کنند. به نظر می‌رسد باتری لپ تاپ حافظه دارد، و میزان کمی از شارژ را “به یاد می‌آورد”.

برخلاف چیزی که ممکن است فکر کنید، تخلیه کامل به معنای پایین آوردن باتری تا صفر ولت نیست (که می‌تواند به طور جبران‌ناپذیری به باتری لپ تاپ آسیب بزند). این به معنای آن است که باتری را به ولتاژ پایان تخلیه یا End of Discharge Voltage (EODV) برسانید.

باتری لپ تاپ نیکل کادمیوم

حفظ قدرت باتری لپ تاپ نیکل کادمیوم:

با آزمایش‌های بیشتر مشخص شد که اگر باتری لپ تاپ نیکل-کادمیوم “تمرین داده نشود”، یعنی اگر به‌طور دوره‌ای با چرخه تخلیه و شارژ کامل از آنها نگهداری نشود، عمر مفیدشان می‌تواند تا سه برابر کاهش پیدا کند. بدون نگهداری، این مدل باتری لپ تاپ تنها 500 سیکل دوام می‎اورد. بنابراین، اگر باتری لپ تاپ شما از همین مدل است، این نکته را فراموش نکنید.

در بین انواع باتری لپ تاپ، سلول‌های NiCad ماندگاری متوسطی ​​دارند. اگر آنها را در دمای اتاق نگه دارید، هر ماه حدود %20 شارژ خود را از دست می‌دهند. در واقع آنها %10 از شارژ خود را 24 ساعت پس از بیرون آوردن از شارژر از دست می‌دهند.

در عرض پنج ماه باتری لپ تاپ قطعا می‌میرد، مگر اینکه به آنها خوب رسیدگی کنید. از طرف دیگر، اگر به درستی از آنها نگهداری کنید، طولانی ترین عمر مفید را بین انواع باتری لپ تاپ دارند. آنها قدرت خوبی هم دارند، و در صورت مراقبت، تقریبا می‌توانند مانند زمانی که نو بوده‌اند در خود شارژ نگه دارند. آیا همه ما از باتری لپ تاپ‌ مان همین انتظار را نداریم؟

با این حال، امروزه از باتری‌های نیکل-کادمیوم بیشتر در اسباب‌بازی‌ها و تلفن‌های بی‌سیم ارزان‌قیمت استفاده می‌شود. انواع باتری لپ تاپ امروزی طراحی سبک‌تر و قدرتمندتری دارند، و از نمونه‌های نیکل-کادمیومی کاملا پیشی گرفته‌اند.

باتری لپ تاپ نیکل متال هیدرید

باتری لپ تاپ نیکل متال هیدرید (NiMH):

حدود یک دهه پیش، بیشتر سازندگان باتری لپ تاپ به باتری‌های نیکل متال هیدرید (NiMH) روی آوردند. این باتری‌ها نه تنها تا %40 درصد انرژی بیشتری ذخیره می‌کنند، بلکه به اندازه باتری نیکل کادمیوم در معرض اثرات حافظه نیستند و با محیط زیست هم سازگارند.

چون شیمی این باتری انرژی بیشتری را برای وزن آن فراهم می‌کند، به نظر می‌رسید که جایگزین خوبی برای انواع باتری لپ تاپ نیکل کادمیوم باشد. نکته منفی اینجاست که باتری لپتاپ نیکل متال هیدرید ماندگاری بسیار کمی دارد. سلول‌های NiMH ماهانه 30 درصد تخلیه می‌شوند. ظرف مدت سه ماه، مگر اینکه از آن خوب نگهداری کنید، باتری از دست رفته و می‌میرد.

ساختار باتری لپ تاپ نیکل متال هیدرید

یک مشکل دیگر این است که آنها فقط برای 500 دوره دوام دارد؛ همین مسئله این نوع باتری لپ تاپ را به ضعیف‌ترین مدل از نظر عمر مفید تبدیل می‌کند. همچنین، مانند باتری‌های NiCad، اگر آنها را بصورت دوره‌ای تخلیه و شارژ نکنید، عمر مفید آنها کاهش می‌یابد. اینطور بگوییم که تنها می‌توانید آنها را حدود 200 بار بدون کاهش قدرت باتری لپ تاپ شارژ کنید. اما اگر آنها را کمی قبل از شارژ تخلیه کنید، از نمونه‌های نیکل کادمیوم عملکرد بهتری خواهد داشت.

این باتری‌ها مزایایی هم دارند. برخلاف انواع باتری لپ تاپ نیکل کادمیوم، شما می‌توانید تعداد چرخه‌های آن را به این روش افزایش دهید: مدتی با لپتاپ‌تان کار کنید، و بعد آن را به برق بزنید و باتری لپتاپ را شارژ کنید. فراموش نکنید که باتری لپتاپ NiCad دوست دارد کاملا تخلیه شود، اما باتری‌های NiMH ترجیح می‌دهند فقط تا حدی تخلیه شوند.

باتری لپ تاپ لیتیوم یون

باتری لپتاپ لیتیوم یون (Li-ion):

امروزه سلول یون لیتیوم (Li-ion)، که ظرفیت آن تقریبا دو برابر باتری نیکل کادمیوم است، بر صنعت تولید انواع باتری لپ تاپ حکومت می‌کند. فناوری لیتیوم یون که در بیشتر لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و تلفن‌های همراه مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند انرژی زیادی را در خود نگه دارد، اما مواد عجیب و غریب آن قیمت بالایی دارد.

بخشی از موفقیت و قدرت باتری لپ تاپ لیتیوم یون به لطف یک تراشه كنترل‌كننده كوچک است. این تراشه که در هر باتری تعبیه شده است، سرعت تخلیه این باتری‌ها را تنظیم كرده و از شارژ بیش از حد آنها جلوگیری می‌كند.

 

باتری لپ تاپ لیتیوم پلیمری

باتری لپ تاپ لیتیوم پلیمر (Li-poly):

اینطور که به نظر می‌رسد، باید در آینده منتظر انواع باتری لپ تاپ با فناوری لیتیوم پلیمر (Li-poly) باشیم. قدرت باتری لپ تاپ لیتیوم پلیمر، که بسیار سبک، کوچک و شکل‌پذیر است، تقریبا به اندازه سلول‌های یون لیتیوم است.

اما این باتری‌ها به لطف انعطاف‌پذیری بالایی که دارند، می‌توانند به شکلی ساخته شوند که در گوشه‌ها و شکاف‌های مخفی دستگاه قرار بگیرند. بازار باتری لپ تاپ ممکن است به زودی حتی عضو دیگری نیز داشته باشد: سلول‌های سوختی (fuel cells).

باتری لیتیوم پلیمر لپ تاپ

باتری‌های لیتیوم پلیمر در تامین انرژی مدارهای الکتریکی عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند. این نوع باتری‌ها نه تنها به شارژ اولیه ۱۲ ساعته نیاز ندارد، بلکه هیچ محدودیتی در کاربرد هم ندارد. اگر برای شارژ باتری لپ تاپ‌تان از کابلی با پورت USB استفاده می‌کنید، باتری دستگاه شما از همین مدل است.

یکی از مزایای مهم باتری لیتیوم پلیمری این است که نیازی به شارژ شدن ۱۰۰ درصد (فول شارژ) ندارد. سازندگان این باتری امکان شارژ با کابل USB  را طراحی کرده‌اند، تا عمر و قدرت باتری لپ تاپ کاهش نیابد و انسجام خود را حفظ کند.

باتری هوشمند

باتری‌های هوشمند:

این روزها انواع باتری لپ تاپ اغلب مدارهای اضافی دارند که می‌توانند به شارژر بگویند چطور خود را به بهترین نحو شارژ کنند. از این واحدها بعضا با نام باتری هوشمند یاد می‌شود. توصیه می‌کنیم شما هم تعدادی شارژر هوشمند تهیه کنید، که بتوانند این کدگذاری را درک کنند. در واقع این باتری‌ها خارج از گروه باتری‌های معرفی شده نیستند.

باتری هوشمند

شارژر به طور خودکار ولتاژ مناسب را اعمال می‌کند، می‌داند که آیا باید از شارژ قطره ای استفاده کند یا خیر، و اساسا قادر به درک هر یک از سه شیمی اصلی باتری است که در ادامه در بخش «معرفی انواع باتری لپ تاپ» بررسی شده‌اند. حتی نرم‌افزارهایی مبتنی بر ویندوز وجود دارد که به شما امکان می‌دهد بر طرز کار باتری لپ تاپ و وضعیت آن نظارت کنید، و بهتر از آن نگهداری کنید.

بسیاری از مشکلات مربوط به ظرفیت و قدرت باتری لپ تاپ به دلیل شارژ و دشارژ اشتباه است. استفاده از شارژر اشتباه هم برای باتری می‌تواند به شدت خطرناک باشد.

باتری های نسل آینده

باتری‌های‌ لپتاپ نسل آینده (سلول سوختی):

انواع باتری لپ تاپ که اکنون می‌شناسیم، ممکن است به زودی منسوخ شوند. لپ‌تاپ‌های آینده شاید بتوانند با یکبار شارژ روزها کار کنند. این باتری‌های نسل بعد که حاوی موادی مانند متانول در مخازن کوچک هستند، با سلول‌های سوختی کار می‌کنند، و بیشتر شبیه کارخانه‌های کوچک مواد شیمیایی‌اند تا باتری لپ تاپ.

سلول سوختی با ایجاد واکنش بین هیدروژن و اکسیژن الکتریسیته تولید می‌کند. در حال حاضر از انواع مختلف سلول سوختی در شاتل‌های فضایی، اتومبیل‌های آزمایشی سازگار با محیط زیست و نیروگاه‌های کوچک استفاده می شود. کمپانی NEC در حال تولید باتری لپ تاپ با این فناوری است که می‌تواند دوامی 40 ساعته داشته باشد!تست شارژ لپ تاپ هایی که با با باتری های نسل آینده عرضه میشوند مسلما با تست شارژ لپ تاپ های فعلی متفاوت اند.

حال میخواهیم راجع به مطلب مهم دیگری یعنی بررسی سلامت باتری بپردازیم:

قبل از تعویض باتری باید با مولتی متر آن را بررسی کنید.

مولتی‌متر از اساسی‌ترین ابزار مهندسان و تعمیرکاران برق و الکترونیک است که در هر کارگاه، تعمیرگاه یا آزمایشگاه برق یافت می‌شود.

مولتی متر ابزاری برای اندازه گیری مقادیر الکتریکی مانند مقاومت، ولتاژ و جریان است. همه این مترها (اهم متر، ولت متر و آمپرمتر) که این مقادیر را اندازه می گیرند در یک متر ترکیب می شوند و به عنوان مولتی متر شناخته می شوند. دو نوع مولتی متر وجود دارد:

 
مولتی متر آنالوگ
1_ مولتی متر آنالوگ:

مولتی مترهای آنالوگ بر اساس اصل حرکت سنج سیم پیچ کار می کنند. این مترها از انحراف یک سوزن نشانگر برای نشان دادن سطح اندازه گیری روی نمایشگر آنالوگ استفاده می کنند.

 

مولتی متر دیجیتال
2- مولتی متر دیجیتال:

مولتی متر دیجیتال برای اندازه گیری دو یا چند مقدار الکتریکی مانند ولتاژ (ولت)، جریان (آمپر) و مقاومت (اهم) استفاده می شود. به دلیل صفحه نمایش دیجیتال، خواندن آن آسان تر است و احتمال خطا کمتر خواهد بود. 

چگونه باتری لپ تاپ را با مولتی متر تست کنیم؟

باتری را کاملا شارژ کنید.

لپ تاپ خود را خاموش کنید و باتری را خارج کنید. ولتاژ چاپ شده روی باتری را بررسی کنید. برای باتری هایی مانند 9.6 ولت، 10.8 ولت، 11.1 ولت، 14.4 ولت یا 14.8 ولت و غیره رتبه بندی های متفاوتی وجود خواهد داشت. اطمینان حاصل کنید که قبل از خارج کردن باتری، لپ تاپ خاموش است در غیر این صورت ممکن است به باتری یا لپ تاپ شما آسیب برسد.

2. به دنبال Connector بگردید.

اگر سوالی در مورد نحوه بررسی کانکتور باتری لپ تاپ با مولتی متر دارید؟ اول از همه به دنبال کانکتورهایی باشید که باتری به لپ تاپ متصل می شود. بیشتر این کانکتور در نزدیکی مرکز باتری قرار دارد. حداقل پنج اسلات بسیار باریک و یکسان روی باتری وجود خواهد داشت. پایانه های مثبت و منفی روی باتری وجود خواهد داشت.

تنظیم مولتی متر
3_ مولتی متر خود را تنظیم کنید.

در راهنمای نحوه تست باتری لپ تاپ با مولتی متر. دستگیره مولتی متر را به ولتاژ DC که با حرف V نشان داده شده است بچرخانید و در حالی که پروب قرمز را در ترمینال mAVΩ قرار می دهید، پروب سیاه رنگ را در ترمینال COM قرار دهید.

 پروب قرمز را در ترمینال اول باتری قرار دهید. همچنین پروب مشکی را در آخرین پایانه باتری قرار دهید. اکنون به صفحه مولتی متر توجه کنید. مهم نیست که ولتاژ منفی است، سعی کنید پروب ها را تعویض کنید. مقدار واقعی ولتاژ در هر دو حالت یکسان خواهد ماند. اگر ولتاژ اندازه گیری شده برابر یا تقریباً برابر با ولتاژ نامی باشد که روی باتری نوشته شده است، باتری ما خوب است. در غیر این صورت باید آن را تعویض کنید.همچنین، زمانی که شارژ باتری 60 تا 80 درصد تخلیه شده است، بررسی کنید که ولتاژ آن چند است؟ باتری تا زمانی که به طور کامل تخلیه نشود هرگز 0 ولت نمی دهد. اگر لپ‌تاپ شما زمانی که شارژ باتری از مقدار مشخصی پایین می‌آید خاموش می‌شود، آسیب دیده است و باید آن را تعویض کنید.

بررسی سلامت باتری لپ تاپ ویندوز11
چگونه باتری لپ تاپ را بدون مولتی متر تست کنیم؟
 1- بررسی باتری لپ تاپ در ویندوز11:

اگر مولتی متر در دسترس ندارید، می توانید باتری لپ تاپ را بدون مولتی متر تست کنید. نحوه بررسی سلامت باتری لپ تاپ ویندوز 11 دارای یک ابزار داخلی است که به شما امکان می دهد سلامت باتری لپ تاپ خود را بررسی کنید. Command Prompt را جستجو کرده و باز کنید. حالا دستورPowercfg /batteryrepot زیر را تایپ کرده و enter را فشار دهید. این شما را به C:UsersInhambattery-report.html هدایت می کند. تست باتری بدون مولتی متردستور را تایپ کرده و در مرورگر پیش فرض قرار دهید. گزارش کامل باتری روی صفحه نمایش داده می شود. 

بررسی سلامت باتری از طریق برنامه جانبی
2_ سلامت باتری را با استفاده از برنامه های شخص ثالث بررسی کنید:

 راه دیگر برای بررسی باتری لپ تاپ استفاده از یک برنامه شخص ثالث به نام BatteryInfoView است. جزئیات کاملی در مورد باتری لپ تاپ ویندوز 11 شما، مانند وضعیت برق، ظرفیت فعلی، ظرفیت طراحی شده، سلامت باتری، ولتاژ و غیره را نشان می دهد. می توانید این آمار باتری را به عنوان یک فایل CSV یا اسناد HTML صادر کنید. 

شارژ کردن باتری لپ تاپ

شارژ کردن باتری لپ تاپ:

باتری از جمله قطعاتی است که پس از مدتی مستهلک شده، و عمرش به پایان میرسد. با روش صحیح شارژ کردن میتوان عمر و کارایی باتری لپ تاپ را افزایش داد و دیر تر نیازمند تعمیر یا تعویض باتری شویم. برای بسیاری از کاربران سوال است که چگونه باید لپ تاپ خود را شارژ کنند؟ یا اینکه انجام چه کارهایی هنگام شارژ لپ تاپ اشتباه است؟ در ادامه با آموزش شارژ کردن لپ تاپ به صورت اصولی و روند تست شارژ لپ تاپ به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

شارز کردن
باتری های جدید نیاز به شارژ اولیه ندارند:
در گذشته بسیار مرسوم بوده که هنگامی که لپ تاپ یا موبایل جدید میخرید برای بار اول باید باتریشو آب بندی کنید یا در واقع باید برای بار اول حدود 10 ساعت آن را شارژ کنید. این موضوع برای خیلی وقت پیش است اکنون همه لپ تاپ‌ها به باتری‌های جدیدی مجهز شده‌اند که نیاز به شارژ اولیه ندارند. وقتی لپ تاپ جدید خریداری میشود احتمالا باتریش روی 40 تا 60 درصد تنظیم شده این تنظیمات توسط شرکت سازنده اعمال میشود و به این دلیل است که وقتی لپ تاپ در انبار بلا استفاده است باتری آن خراب نشود. این داستان شارژ اولیه برای زمانی بود که اصطلاحا باتری ها ویژگی “اثر حافظه داشتن” داشتن، این موضوع مربوط به گذشته است و در حال حاضر نیازی به شارژ اولیه نیست.
روش صحیح شارژ کردن لپ تاپ

بهترین روش شارژ کردن لپ تاپ:

به هیچ عنوان نباید اجازه دهید شارژ باتری لپ تاپ شما کامل تمام شود و سپس آن را تا 100% شارژ کنید، زیرا فشار زیادی به باتری وارد و زود تر خراب میشود. بهترین روش برای شارژ کردن باتری لپ تاپ این است که هنگامی که شارژ باتری به 20% میرسد آن را شارژ کنید و هنگامیکه به 90% رسید آن را از شارژ بکشید. این موضوع باعث میشود فشار کمتری به باتری وارد و دیر تر خراب شود.

بهترین زمان برای شارژ کردن

بهترین زمان برای شارژ کردن لپ تاپ:

بهترین زمان برای شارژ کردن لپ تاپ زمانی است که خاموش است. چون هیچ یک از قطعات سخت افزاری درگیر نیستند و کل شارژ به باتری میرسد. اگر با لپ تاپ کار داشتید و نتوانستید آن را خاموش کنید بهتر است با نور کم صفحه نمایشگر این کار را انجام دهید. که شارژ باتری کمتری مصرف شود. همچنین  وای فای و بلوتوث رو در صورت عدم لزوم خاموش کنید تا فشار کمتری به باتری وارد شود.

بدترین زمان برای شارژ کردن لپ تاپ

بدترین زمان برای شارژ کردن لپ تاپ:

در واقع بدترین زمان برای شارژ کردن لپ تاپ زمانی است که با آن کار میشود مخصوصا کار های گرافیکی و بازی های سنگین. چون در این شرایط بیشترین استفاده از رم، هارد، پردازنده و گرافیک و فن و سایر قطعات میشود. و باتری زیادی مصرف میشود.

تفاوتت دو هارد ssd و hdd

نکات کلی و مهم در رابطه با شارژ کردن لپ تاپ:

1- از هارد ssd به جای هارد معمولی استفاده کنید. زیرا هارد قطعات مکانیکی دارد که برای به حرکت درآمدن آنها انرژی بیشتری نیاز است و لپ تاپ به مراتب بیشتر گرم میشود. اما هارد ssd تمام الکترونیکی است و مصرف انرژی کمتری دارد. در نهایت گرمای کمتری ایجاد شده و به باتری کمتر فشار می آید.

2- لپ تاپ را موقع شارژ روی سطوحی صاف و بدون پرز مانند میز بگذارید. هرگز آن را روی موکت و فرش نگذارید چون هوا به درستی رد و بدل نمیشود و گرمای بیشتری ایجاد شده و باعث میشود به قطعات سخت افزاری از جمله باتری آسیب جدی وارد شود.

انواع پورت
نکته ای بسیار جالب در رابطه با شارژ کردن باتری:

یک سوال بسیار متداول این است که آیا میتوان از طریق پورت USB، لپ تاپ را شارژ کرد؟ پاسخ به این سوال بی درنگ مثبت است، البته بستگی به نوع پورت USB دارد پورت های TYPE-C  قابلیت این کار را دارند. این پورت ها بیشتر شکل بیضی هستند و برای اتصالات با وات بالا طراحی شده اند. به مقدار 20 گیگا بایت در ثانیه داده ها را جا به جا میکند.

یو اس بی تایپ سی
نحوه شارژ لپ تاپ با USB TYPE-C:

اگر لپ‌تاپ شما دارای پورت USB-C داخلی است، می‌توانید لپ‌تاپ خود را از طریق کابل USB-C شارژ کنید. فقط باید مطمئن شوید که کابل یک آداپتور دوشاخه دارد (شاخه جعبه‌ای شکل در انتهای شارژر که میتوانید از طریق آن لپ تاپ خود را به برق وصل کنید.) برخی از لپ تاپ ها در واقع از کابل USB-C به عنوان شارژر اصلی استفاده می کنند.

 
usb port
برای شارژ لپ تاپ از طریق USB-C:

یک سر سیم USB-C را به یک پریز وصل کنید، سر دیگر کابل USB-C را به لپ تاپ خود وصل کنید پروسه شارژ انجام میشود. پورت USB-C به سرعت در حال محبوبیت است، اگر به دنبال یک لپ‌تاپ جدید هستید، حتما لپ‌تاپی را خریداری کنید که حداقل یک پورت USB-C داشته باشد.

انواع سوکت شارژ

سوکت شارژ لپ تاپ:

 سوکت شارژ لپ تاپ درگاهی است که برق را از شارژر به مادربرد دستگاه انتقال میدهد:

نوع سوکت شارژ لپ تاپ یا بخش اتصال دهنده سیم شارژر لپ تاپ به لپ تاپ نیز بسیار حائز اهمیت بوده و عدم توجه به نوع سوکت در هنگام خرید شارژر لپ تاپ، باعث می‌شود نتوانید شارژر خریداری شده را به لپ تاپ متصل کنید! بررسی سالم بودن سوکت شارژ لپ تاپ یکی دیگر از ارکان بررسی تست شارژ لپ تاپ است. به انواع مختلف سوکت شارژ توجه کنید: در اکثر مدل‌های شارژر لپ تاپ، سوکت خروجی به شکل دایره‌ای است و تنها در برخی از مدل‌ها این سوکت به صورت مستطیلی و مشابه سوکت USB کامپیوتر می‌باشد.

انواع سوکت شارژ لپ تاپ

اما دایره‌ای شکل یا مستطیلی بودن سوکت به تنهایی تعیین کننده سازگاری سوکت شارژ با لپ تاپ شما نبوده و هر کدام از این دو حالت تنوع بسیار بالایی از بابت اندازه و قرارگیری پین‌ها دارند.

یکی از اساسی ترین نکات در کانکتورهای دایره‌ای شارژر لپ تاپ، قطر بیرونی و قطر داخلی آن‌ها است، جهت اندازه‌گیری این دو مقدار خودتان می‌توانید از خط کش استفاده کنید، البته برای این اندازه گیری به دقت بالایی نیاز است.

سوکت شارژ

متداول‌ترین سایز سوکت کانکتور شارژر لپ تاپ 2.5 در 5 میلی‌متر است، یعنی قطر داخلی کانکتور 2.5 و قطر خارجی آن 5 میلی‌متر می‌باشد. این سایز از کانکتور معمولا در شارژر لپ تاپ ایسوس، فوجیتسو، لنوو و ایسر یافت می‌شوند.
سوکت کانکتور شارژر لپ تاپ های دل و HP اما عموما دارای سایز 5 در 7.4 میلی‌متر هستند.
شارژر لپ تاپ سامسونگ نیز 3 در 5 میلی‌متر است.
در کنار این سایزهای متداول، سایزهای خاص تری از جمله 3 در 4.5 میلی‌متر نیز وجود دارد که HP از آن در برخی از مدل‌های لپ تاپ خود استفاده کرده است.
علاوه بر میزان قطر داخلی و خارجی سوکت شارژر لپ تاپ، نوع و محل قرارگیری سوزن داخلی سوکت نیز دارای انواع مختلفی بوده و در هنگام خرید بایستی به خوبی به این موضوع توجه کنید.

سوکت شارژ

همان طور که در بالا نیز اشاره شد، تعدادی از سایزهای کانکتور در شارژر لپ تاپ بسیار متداول و مشترک است اما برخی از مدل‌های لپ تاپ دارای سوکت شارژ کاملا اختصاصی خود هستند؛ به عنوان مثال لپ تاپ‌هایی که نیاز به ولتاژ بالایی دارند از جمله لپ تاپ گیمینگ و لپ تاپ‌های سری صنعتی IBM Lenovo از سوکتی معروف به سوکت دایره‌ای 4 پین استفاده می‌کنند.

به تازگی و در سال‌های اخیر به دلیل کاهش ضخامت بدنه لپ تاپ‌ها و به ویژه آلترابوک‌ها، شاهد حذف درگاه مرسوم شارژر در برخی از مدل‌های لپ تاپ هستیم. گفتنی است در این لپ تاپ‌ها و اولترا بوک‌ها، شرکت‌های سازنده از درگاه Micro USB که در گوشی‌های موبایل نیز وجود دارد استفاده می‌کنند، علاوه بر این در برخی از مدل‌های گران قیمت و پرچمدار، به ویژه مک بوک‌های شرکت اپل، درگاه یو اس بی تایپ سی (USB TYPE C) علاوه بر استفاده جهت اتصال دستگاه‌های جانبی، شارژر لپ تاپ نیز می‌توانید به این درگاه متصل می‌شود.

شارژر لپ تاپ ایسوس

شارژر لپ تاپ:

وسیله‌ای برای تزریق انرژی به باتری‌های قابل شارژ است. شارژر لپ تاپ حاوی یک آداپتور و سیم برق (کابل برق) است. کاربران لپ تاپ بعد از مدتی استفاده از لپ تاپ شاهد خرابی شارژر میشوند. این خرابی میتواند شامل پارگی، خرابی و .. سیم یا آداپتور باشد. به صورت کلی دلایل مختلفی ممکن است باعث خرابی و آسیب دیدگی شارژر لپ تاپ شود. نوسان برق، آب خوردگی، ضربه خوردن و… از مهم ترین این عوامل هستند.

در رابطه با شارژر لپ تاپ به مفاهیم زیر توجه نمایید:
1- ولتاژ و شدت جریان:

به منظور بررسی ولتاژ و شدت جریان نیاز است تا به چند نکته مهم توجه کنید. در صورتی که قصد دارید تا بر اساس ولتاژ و شدت جریان اقدام به خرید یک شارژر با کیفیت کنید، دو حالت ممکن است پیش بیاید. در وهله اول ممکن است شما شارژر اورجینال لپ تاپ خود را داشته باشید. در چنین شرایطی نیاز است تا نگاهی به پشت آداپتور شارژر لپ تاپ بیاندازید تا بتوانید ولتاژ و شدت جریان آداپتور را مشاهده کنید.

رابطه ولتاژ و جریان

به عنوان مثال ممکن است ولتاژ خروجی شارژر شما 19 ولت با شدت جریان خروجی 6.32 آمپر باشد. اکنون اگر قصد دارید تا شارژر جدیدی خریداری کنید، باید به سراغ محصولی با چنین مشخصاتی بروید. حالت دومی که ممکن است با آن مواجه باشید شرایطی است که به هر دلیلی نمی‌توانید مشخصات آداپتور و شارژر لپ تاپ خود را چک کنید. در صورتی که شارژر لپ تاپ شما گم شده باشد یا بر هر علتی نمی‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید، نیاز است تا به سراغ سایت شرکت تولید کننده لپ تاپ خود آمده و اطلاعات مربوط به شارژر لپ تاپ را از این طریق بررسی کنید.

نمودار ولتاز و جریان

در صورتی که به سایت شرکت تولید کننده لپ تاپ بروید و مدل دستگاه خود را در آن جستجو کنید، می‌توانید در بخش Specifications مشخصات دستگاه خود را ببینید. با وارد شدن به این بخش، اطلاعات مختلفی از لپ تاپ شما نمایش داده می‌شود. با رفتن به قسمت Power Adapter قادر خواهید بود تا اطلاعات ضروری در رابطه با آداپتور لپ تاپ خود را از این طریق بررسی و مشاهده کنید.

با وجود این که پیشنهاد می‌شود که شارژری با ولتاژ و شدت جریان مشابه شارژر اورجینال خود را خریداری کنید، با این حال اگر به هر دلیلی شارژر اشتباهی را خریداری کنید، هر چه شدت جریان بیشتر باشد لپ تاپ  شما سریع تر شارژ خواهد شد. البته در صورت متفاوت بودن ولتاژ شارژر خریداری شده با شارژر اصلی آسیب بسیار زیادی به دستگاه شما وارد می‌شود. در واقع اگر دستگاه شما ولتاژی بیشتر یا کمتر از ظرفیت خود را دریافت کند، به تمامی قطعات لپ تاپ آسیب‌های جدی وارد می‌شود.

کابل شارژ لپ تاپ
کابل یا شاه‌سیم:

به یک یا چند سیم یا طناب که در کنار هم به صورت بسته‌شده، به‌هم‌پیچیده یا به‌هم‌بافته برای شکل‌دادن یک مجموعهٔ یگانه هستند، گفته می‌شود.در برق، از آن‌ها برای هدایت جریان برق استفاده می‌شود.

در برخی از شارژرهای لپ تاپ شاهد جدا بودن کابل برق و شارژر هستیم. در اکثر مواقع اگر مشکلی برای شارژر ایجاد شود، معمولا به دلیل خرابی و آسیب دیدگی هر یک از این قطعات است و به ندرت پیش می‌آید که همزمان هم کابل برق و هم شارژر با مشکل مواجه شود.

به همین دلیل اگر شارژر لپ تاپ شما به نحوی است که کابل برق آن از شارژر جدا است، در صورت بروز مشکل برای این قطعه، نیازی نیست تا هر دو بخش شارژر را با هم خریداری کنید. به همین علت امروزه در بازار این دو قسمت به صورت جداگانه به فروش می‌رسد و شما می‌توانید از این طریق در هزینه‌های خود صرفه جویی کرده و با مبلغ پایین تری شارژر لپ تاپ خود را تعویض کنید

آداپتور لپ تاپ
آداپتور: 

اصلی ترین رکن بررسی تست شارژ لپ تاپ بررسی آداپتور لپ تاپ است. زیرا آداپتور جریان برق شهری را که معادل 220 ولت است را به ولتاژ قابل استفاده برای لپ تاپ تبدیل میکند. در صورت بروز اختلال در این بخش ولتاژ زیادی وارد لپ تاپ شده و آسیب جدی میبیند.

آداپتور به طور کلی دو نوع است:

آداپتور جریان متناوب (AC Adapter): یک نوع مبدل الکتریکی می‌باشد، این وسیله جریان متناوب برق با ولتاژ بالا را به جریان مستقیم با ولتاژ پایین تبدیل می‌کند. آداپتورهای جریان متناوب برای تأمین انرژی دستگاه‌های الکترونیکی که منبع تغذیه داخلی ندارند مورد استفاده قرار می‌گیرند. منبع تغذیه الکتریکی داخلی و آداپتورها دارای ساختاری مشابه هستند.

آداپتور لپ تاپ hp

آداپتور جریان مستقیم (DC ADAPTER):

یکی دیگر از انواع آداپتورهای لپ تاپ که در برخی از محصولات شاهد استفاده از آن‌ها هستیم، آداپتورهای لپ تاپ DC است. این دسته از آداپتورها به نحوی هستند که ولتاژ پایین تری را نسبت به برق شهری دارند. در صورتی که لپ تاپ شما با استفاده از برق DC شارژ می‌شود، نیاز است تا برای تعویض شارژر لپ تاپ به سراغ آداپتورهای DC آمده و از این دسته از محصولات استفاده کنید.

تست شارژ لپ تاپ

پس از مطالعه مقاله فوق به این نتیجه میرسیم که شارژ کردن لپ تاپ هرگز مقوله پیش پا افتاده ای نیست و باید با رعایت  موازین و اصولی باشد. همچنین قابل توجه است برای اینکه یک لپ تاپ به صورت سلامت شارژ شود باید باتری سالم و یک شارژر سالم همچنین سوکت شارژ سالم مطابق خصوصیات ذکر شده داشته باشیم. و هر چند وقت یکبار پروسه تست شارژ لپ تاپ را انجام دهیم. در صورت خرابی باتری یا سوکت یا شارژرتان، پیشنهاد ما به شما مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ آرتک است که به صورت کاملا تخصصی به رفع عیب دستگاه شما میپردازد.

ظرفیت باتری‌های لپ‌تاپ با توان تحویل داده شده به ازای وزن باتری، میزان خود-تخلیه (self-discharge) و چرخه‌های مفید اندازه‌گیری می‌شود. قدرت باتری لپ تاپ یا همان توان اغلب بر حسب وات ساعت بر کیلوگرم (Wh/kg) اندازه‌گیری می‌شود.

 خود تخلیه به این معناست که همه باتری ها هنگامی که استفاده نمی شوند مقداری از شارژ خود را از دست میدهند.

این مدار در کنار سخت افزار لپ تاپ کار میکند و وظیفه آن کنترل کردن توانی است  که هنگام شارژ وارد سلول باتری لپ تاپ میشود و هنگام دشارژ خارج میشود.

مثل انواع باتری، درون انواع باتری لپ تاپ سلول هایی وجود دارد. هرسلول به طور معمول 1.5 ولت است. این سلول ها به صورت سری مرتب شده و به طور موازی به یکدیگر متصل میشوند تا انرژی بهینه را به لپ تاپ منتقل کند.

بله، طراحی انواع باتری لپ تاپ  به وزن و اندازه دستگاه بستگی دارد. اگر یک لپ تاپ نازک و ظریف باتری ای به سنگینی وزن خود داشته باشد قطعا لپ تاپی با طرحی شکست خورده محسوب میشود.

صفحات هر سلول با الکترولیت (یک ماده شیمیایی اسیدی) موجود در باتری واکنش نشان می‌دهند، و باعث جریان الکترون از پایانه‌های منفی به سمت مثبت و جریان یون‌ها از پایانه مثبت به منفی می‌شود.

این جریان تا زمانی که اسیدیته الکترولیت از دست نرود، ادامه می‌یابد. هنگامی که باطری لپ تاپ شارژ می‌شود، یون‌ها به جای خود در سلول باز می‌گردند، و الکترولیت اسیدیته خود را برای تولید برق در سلول دوباره بازیابی می‌کند. این فرآیند بدون توجه به نوع باتری لپتاپ همیشه یکسان است.

 همانند باتری ماشین، یک واکنش شیمیایی در باتری لپ تاپ ایجاد شده که باعث آزاد شدن الکترون ها از پایانه مثبت به پایانه منفی میشود و جریان کافی راه اندازی دستگاه را تولید میکند.

اثر حافظه یک واکنش شیمیایی است که در صورت عدم تخلیه کامل باتری لپتاپ قبل از شارژ مجدد اتفاق می‌افتد. در این واکنش، بلورهایی تشکیل می‌شوند که از شارژ کامل جلوگیری می‌کنند. به نظر می‌رسد باتری لپ تاپ حافظه دارد، و میزان کمی از شارژ را “به یاد می‌آورد”.

از مزایای این باتری این است که نه تنها تا 40% انرژی بیشتری ذخیره میکنند همچنین به اندازه باتری نیکل کادمیوم در معرض اثرات حافظه نیستند و با محیط زیست سازگاری بیشتری دارند. از معایب این باتری میتوان به این موارد اشاره کرد که معمولا فقط برای 500 دوره دوام میاورند همچنین اگر به صورت دوره ای تخلیه و شارز نشود عمر مفیدش کاهش میابد. بررسی سلامت این مدل باتری تفاوت در روند تست شارژ لپ تاپ بسیار حائز اهمیت است.

باید به طور دوره ای با چرخه تخلیه و شارژ کامل نگهداری شود در غیر اینصورت عمر مفیدشان تا سه برابر کاهش پیدا میکند. بدون نگهداری تنها 500 سیکل دوام میاورد. ماندگاری متوسطی دارند. معمولا در عرض 5 ماه می میرند. امروزه از این نوع باتری بیشتر در اسباب بازی ها و تلفن های بی سیم ارزان قیمت استفاده میشوند.

امروزه سلول یون لیتیوم از سرشناس ترین سلول های باتری تولید شده لپ تاپ است. میتواند انرژی زیادی را در خود نگه دارد همچنین دارای یک تراشه کنترل کننده کوچک است. این تراشه سرعت تخلیه ایت باتری ها را تنظیم کرده و از شارژ بیش از حد آن ها جلوگیری میکند.

قدرت سلول های لیتیوم پلیمر تقریبا به اندازه سلول های یون لیتیوم است. دارای انعطاف پذیری بالایی هستند. و به شکلی ساخته میشوند که در گوشه ها و شکاف های مخفی لپ تاپ قرار میگرند. اصلی ترین مزیت آن این است که در تامین انرزی مدار های الکتریکی عملکرد فوق العاده ای دارند.

به هیچ عنوان نباید اجازه دهید شارژ باتری لپ تاپ شما کامل تمام شود و سپس آن را تا 100% شارژ کنید، زیرا فشار زیادی به باتری وارد و زود تر خراب میشود. بهترین روش برای شارژ کردن باتری لپ تاپ این است که هنگامی که شارژ باتری به 20% میرسد آن را شارژ کنید و هنگامیکه به 90% رسید آن را از شارژ بکشید.

زمانیکه لپ تاپ خاموش است بهترین زمان برای شارژ کردن لپ تاپ است. چون هیچیک از قطعات سخت افزاری درگیر نیستند و کل شارژ به باتری میرسد. همچنین موقع کارکردن با لپ تاپ سعی کنید نور صفحه نمایشگر خیلی زیاد نباشد. انتخاب زمان مناسب برای شارز کردن لپ تاپ در روند بررسی تست شارژ لپ تاپ بسیار حائز اهمیت است.

وسیله ای برای تزریق انرژی به باتری های قابل شارژ است. شارژر لپ تاپ حاوی یک سیم برق و یک آداپتور است.

درگاهی است که برق را از شارژر به مادربرد دستگاه منتقل میکند. قطر داخلی و خارجی  سوکت شارژ لپ تاپ و محل قرار گیری سوزن داخلی سوکت نیز دارای انواع مختلفی است. در هتگام خرید بایستی به دقت به این تفاوت ها توجه کرد. بررسی سوکت شارژ لپ تاپ در هنگام خرید شارژر و به طور کلی در روند بررسی تست شارژ لپ تاپ بسیارحائز اهمیت است.

بله، هارد ssd تماما الکترونیکی است و از قطعات مکانیکی تشکیل نشده است به همین علت مصرف انرژی کمتری دارد.

به یک یا چند سیم یا طناب که در کنار هم به صورت بسته شده، به هم پیچیده یا به هم بافته برای شکل دادن یک مجموعه یگانه هستند را کابل یا شاه سیم میگویند.

اگر لپ تاپ دارای پورتUSB-C است میتوان از طریق آن لپ تاپ را شارژ کرد.

یک نوع مبدل الکتریکی می‌باشد، این وسیله جریان متناوب برق با ولتاژ بالا را به جریان مستقیم با ولتاژ پایین تبدیل می‌کند. آداپتورهای جریان متناوب برای تأمین انرژی دستگاه‌های الکترونیکی که منبع تغذیه داخلی ندارند مورد استفاده قرار می‌گیرند. اصلی ترین رکن بررسی تست شارژ لپ تاپ اطمینان از سالم بودن آداپتور است. زیرا اگر آداپتور دچار اختلال باشد جریان برق با ولتاژ بالا وارد دستگاه شده و امکان آسیب دیدگی تمامی قطعات و در پاره ای از موارد خطر برق گرفتگی وجود دارد.

Rate this post
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سوالی دارید؟ در خدمتیم!
ارسال پیام