علت بیش از حد داغ شدن لپ تاپ

هنگامی که لپ‌تاپ‌ها چندین برنامه را به طور همزمان اجرا می‌کنند، ممکن است بیش از حد داغ شوند و آسیب‌های زیادی ببینند. علت بیش از داغ شدن لپ تاپ، تجمع گرد و غبار روی فن ها یا دریچه های هوا است. برای بهبود عملکرد سیستم و جلوگیری از‌هر‌گونه آسیب به قطعه داخلی، گرمای داخل کامپیوتر را کاهش دهید. عدم شناسایی علت آن، می‌تواند به قطعات اصلی (CPU/GPU) و مادر‌برد آسیب برساند. در لپ‌تاپ آرتک ، کارشناسان ما به میلیون‌ها مشتری کمک می‌کنند تا از فناوری مورد علاقه‌شان، از تشخیص مشکلات دستگاه شما تا حل آن‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن، بیشترین بهره را ببرند. در اینجا نکات آنها برای شناسایی و رفع گرمای بیش از حد لپ تاپ آورده شده است. ما در این مقاله علت‌های بیش از حد داغ شدن لپ تاپ را به طور کامل شرح خواهیم داد.

به نقل از سایت FIRE FPLD که علت بیش از حد داغ شدن لپ‌تاپ را به این صورت شرح می‌دهد:

گرمای بیش از حد در لپ تاپ ها بسیار رایج است و بسیاری از دارندگان لپ تاپ آن را تجربه کرده اند. گاهی اوقات ممکن است لپ‌تاپ‌های قدیمی به دلیل مشکلات سخت‌افزاری داخلی بیش از حد داغ شوند که اکثر افراد ممکن است نتوانند این مشکل را  برطرف کنند. با این حال،  شایع ترین علت بیش از حد داغ شدن لپ‌تاپ ناشی از عدم وجود جریان هوای کافی در داخل دستگاه است و  وجود گرد و غبار ها بر روی مجرای فن می‌باشد.

چرا لپ تاپ من بیش از حد گرم می شود؟

در مقایسه با کامپیوترهای رومیزی، لپ‌ تاپ‌ ها جمع و جور هستند. لپ‌تاپ‌ها فضای کمی برای همه اجزای داخلی خود دارا هستند. بنابراین هنگامی که کارهایی را انجام می‌دهید که به قدرت محاسباتی زیادی نیاز دارند مانند بازی کردن یا پخش برنامه‌های تلویزیونی دمای رایانه شما می‌تواند به میزان قابل توجهی افزایش یابد. فن های داخلی سعی می‌کنند همه چیز را خنک کنند، اما لپ‌تاپ شما ممکن است همچنان خیلی داغ شود و این داغ شدن باعث آسیب زدن به اجزای داخلی رایانه شما می‌شود 

در اینجا چند دلیل برای بیش از حد گرم شدن لپ‌ تاپ وجود دارد:

1-تهویه ضعیف:

دریچه‌های هوا به دلیل پوشیده بودن خیلی سریع می‌توانند کثیف بشوند.این می‌تواند زمانی اتفاق بیفتد که لپ‌ تاپ خود را روی یک سطح نرم یا ناهموار، مانند تخت، بالش یا روی پای خود قرار دهید، که جریان هوا را کاهش می‌دهد.

گرد و غبار، کثیفی، مو می‌تواند علت بیش از حد داغ شدن لپ‌ تاپ شما باشد و مانع درست کارکردن فن لپ‌تاپ شما شود و باعث مشکل برای خنک کردن رایانه شما می‌شود. همچنین مشکلاتی در سخت افزار داخلی به وجود می‌آورد، مانند باتری قدیمی یا خمیر حرارتی پوسیده، ماده ای که به جلوگیری از داغ شدن بیش از حد رایانه شما کمک می‌کند.

گرفتگی مجرای هوا و‌فن‌های لپ تاپ

2-گرفتگی مجرای هوا و‌فن‌ها:

گرفتگی مجرای هوا و‌فن‌ها:

هرچه قدر‌هم در نگهداری لپ‌ تاپ خود کوشا باشید اما این گرد غبارها هستند که می‌توانند به لپ‌ تاپ شما آسیب وارد کنند. اگر صدای چرخش فن به خوبی شنیده می‌شود اما حجم خروجی هوا بسیار کم می‌باشد، علت آن گرفتگی فن می‌باشد.

شما می‌توانید فن خود را با به خوبی تمیز کنید. با استفاده از هوای فشرده می‌توانید این کار را انجام دهید. برای انجام این کار می‌توانید ازکمپرسور هوای فشرده استفاده کنید. اگر توانایی انجام این کار را دارید می‌توانید لپ‌تاپ خود را باز کنید و این عمل را انجام دهید.

به هیچ عنوان ازاسپری‌های شیمیایی و سشوار برای تمیز کردن لپ‌ تاپ خود استفاده نکنید.

سایر علائم گرمای بیش از حد شامل موارد زیر است:

یکی دیگر از علت‌ بیش از حد داغ شدن لپ تاپ ، این است که لپ‌تاپ شما بیشتر از حد معمول طول می کشد تا وظایف اصلی را انجام دهد و برنامه‌ها مسدود می‌شوند. لوازم جانبی لپ تاپ مانند ماوس یا صفحه کلید شما دیگر پاسخ نمی‌دهند.

لپ‌ تاپ شما به طور ناگهانی خاموش می‌شود و برای چند دقیقه دوباره روشن نمی‌شود. پیام های خطای غیرمنتظره ای ظاهر می‌شود که هشدار می‌دهد لپ‌ تاپ شما بیش از حد گرم شده است. اگر لپ‌ تاپ شما بیش از حد داغ می‌شود، با استفاده از یک برنامه رایگان برای بررسی دمای داخلی لپ‌ تاپ و پیداکردن دمای مطلوب آن، می‌توانید بفهمید که آیا دمای لپ‌ تاپ شما خیلی داغ است یا خیر.

برخی از ابزارهای اطلاعات سیستم از خوانش دما نیز پشتیبانی می‌کنند. نگهداری یکی از این برنامه‌ها در لپ‌ تاپ شما مزیت دیگری را نیز ارائه می‌دهد. به شما این امکان را می‌دهد، اطلاعات دیگری را در مورد لپ‌تاپ خود بدست آورید و علاوه بر آن دمای اجزای داخلی را بررسی کنید.

cpuلپ تاپ

آسیب‌های ناشی از بیش حد گرم شدن لپ‌تاپ:

1-پردازنده‌های اصلی لپ‌ تاپ برای کار کردن می‌توانند دمای بسیار بالایی تولید کنند. وظیفه فن این است که بتواند دما را کاهش دهد تا اجزای اصلی مانند(CPU/GPU مادربرد) بتوانند به خوبی کار کنند.

CPUچیست؟

سی پی یو حاوی میلیون‌ها مدار ترانزیستوریزه قرار دارد. ده‌ها پین فلزی از دستگاه خارج شده‌اند که هر کدام سیگنال‌های الکترونیکی را به داخل و خارج از تراشه منتقل می‌کنند. تراشه به یک سوکت روی برد مدار کامپیوترمتصل می‌شود و با حافظه، هارد دیسک، صفحه نمایش و سایر دستگاه‌های خارجی سی پی یو ارتباط برقرار می‌کند.

 

GPUلپ تاپ

GPUچیست؟

فناوری پردازش گرافیکی برای ارائه مزایای منحصر به فرد در دنیای محاسبات و گرافیک تکامل یافته است. جدیدترین واحدهای پردازش گرافیکی GPU امکانات ویژه و  جدیدی را در بازی، ایجاد محتوا، یادگیری ماشینی و غیره باز می کنند.

مادربرد لپ تاپ

مادربردچیست؟

مادربرد‌ اصلی ترین برد مدار چاپی در کامپیوتر و لپ‌تاپ است. مادربرد نقطه اتصال ستون فقرات ارتباطی کامپیوتر است که از طریق آن همه اجزا و تجهیزات جانبی خارجی به یکدیگر وصل می‌شوند. مادربردها را می توان تقریباً در همه رایانه‌ها، به ویژه رایانه های رومیزی و لپ تاپ پیدا کرد.

مادربرد لپ تاپ

یک هیت سینک و فن، اجزای گرمایی مانند CPU را مدیریت می‌کنند. معمولاً مادربردها از طریق تراشه Southbridge مانند PCI، Serial Advanced Technology Attachment یا SATA، Thunderbolt، USB و سایر رابط‌ها، اتصال اضافی را ارائه می‌دهند.

CPU به طور کلی به دو نرخ داده 3 (DDR3)، (DDR4)، (DDR5) یا حافظه داخلی LPDDRx و PCIe متصل است. این کار از طریق اتصالات نقطه به نقطه مانند HyperTransport، QuickPath Interconnect اینتل و Ultra Path Interconnect انجام می‌شود. انتخاب یک مادربرد اغلب مشخص می‌کند که بسیاری از ویژگی های یک کامپیوتر پشتیبانی می‎‌کند. طرح‌های مادربرد در رایانه‌های رومیزی معمولاً مادربرد ATX است که نسخه بهبودیافته طراحی AT IBM توسط اینتل است. دیگر طراحان فرم فاکتور شامل موارد زیر است:

(ATXتوسعه‌یافته) (miniATX) (میکروBTXmini) (نانوATX)

آسیب به هارد لپ تاپ

آسیب به هارد:

یکی دیگر از علت بیش از حد داغ شدن لپ‌ تاپ ، می‌تواند آسیب‌ زدن به هارد باشد .در ادامه مطلب اطلاعاتی در مورد هارد بیان می‌کنیم.

هارد دیسک‌ها جزء اصلی ذخیره سازی کامپیوتر یا لپ‌ تاپ است. بنابراین، مسئول نگهداری داده‌ هایی مانند فایل‌ های رسانه و اسناد وفایل‌ های مهم، در رایانه شما است. هارد دیسک‌ها از نظر نوع، اندازه و مدل لپ تاپ باهم متفاوت هستند. محل قرارگیری هارد دیسک‌ ها در لپ‌ تاپ ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد. برخی از آنها درقسمت پایین لپ‌ تاپ قرار دارند. برخی درقسمت جلو یا کنار لپ‌ تاپ هستند. 

هارد اکسترنال لپ تاپ

هارد دیسک‌های داخلی در داخل لپ تاپ  یا دسکتاپ نصب می‌شوند. هارد ‌های اکسترنال از طریق کابل Universal Serial Bus (USB) به لپ‌ تاپ وصل می‌شوند. بعضی از اوقات، آنها از طریق اتصال Firewire متصل می‌شوند.

اگرچه هارد دیسک های داخلی و خارجی حاوی صفحات چرخان هستند و داده‌ ها را بر روی دیسک‌های مغناطیسی می‌نویسند، اما ویژگی های خاص و منحصربه فردی دارند. به عنوان مثال، استفاده از هارد دیسک‌های داخلی سریع‌تر است، چون به‌جای استفاده از کابل، مستقیماً با مادربرد کار می‌کنند.

هارد های اکسترنال عملکردهای مشابه هارد دیسک‌ های داخلی را انجام می دهند، اما دارای برخی ویژگی ها هستند. هارد‌های اکسترنال معمولاً با اتصال آنها از طریق کابل USB روی لپ تاپ نصب می‌شوند و سپس می‌توانید فایل های ضروری خود را اعم از نرم افزار، رسانه یا فایل های سند ذخیره کنید.

هارد HDD لپ تاپ

هاردHDDچیست؟

درایوهای هارد دیسک از دیسک‌های مغناطیسی ساخته‌ شده‌اند  که با سرعت بالایی می‌چرخند. هرچه دیسک مغناطیسی سریعتر بچرخد، رایانه شما سریعتر می‌تواند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند.

تمام داده‌های دیجیتال به صورت کدهای باینری می‌آیند، مجموعه‌ای از کد‌ها (یک‌ها و صفرها)که می‌توانند هر قطعه اطلاعاتی را نشان دهند. هدهای خواندن و نوشتن یک هارد دیسک برای وارد کردن این کد‌ها با مغناطیس کردن بخش‌هایی از صفحه استفاده می‌شوند. هر بخش کوچکی از بشقاب، دارای یک بیت می‌باشد که برابر با 1 یا 0 خواهد بود. همان هدی که می‌تواند داده‌ها را بخواند، می‌تواند با تغییر مغناطیس بیت‌ها روی یک بشقاب، آن‌ها را نیز بنویسد.

هارد لپ تاپ

هر وقت که تغییری ایجاد شود مانند ذخیره شدن یک فایل جدید یا حذف یک فایل، قسمت بالایی هارد دیسک مغناطیسی صفحه را مطابق با آن تنظیم می‌کند. شما می‌توانید آن را مانند یک پخش کننده  ضبط تصور کنید.

از آنجایی که داده‌ها به صورت مغناطیسی  در لپ‌ تاپ شما ذخیره می‌شوند، هارد دیسک‌ ها دستگاه های غیرفرار هستند، این به این معنی است که حتی زمانی که رایانه شما خاموش است، داده‌ ها را حفظ می‌کنند.

در نسل جدید، هارد های داخلی می‌توانند به حداکثر ظرفیت 20 ترابایت برسند. از زمان ظهور SSD‌ها، درایوهای هارد دیسک به‌ندرت و خیلی کم به عنوان ذخیره سازی ثانویه رایانه مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما همچنان به عنوان یک گزینه ذخیره‌ساز  خارجی مورد اعتماد هستند.

SDDهارد لپ تاپ

هارد SDDچیست؟

SSD‌ها معروف به درایوهای حالت جامد، جدیدتر از نوع هارد دیسک‌ها هستند.SDD‌ها به فرمت ترجیحی برای هارد دیسک‌های داخلی لپ‌ تاپ‌ های سطح بالا تبدیل شده اند و همه گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها نیز از نوعی SSD مخصوص استفاده می کنند.

درایوهای حالت جامد از فلش مموری استفاده می‌کنند که در درایوهای فلش USB و کارت های حافظه دوربین های دیجیتال نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. SSD‌‌ها از نیمه هادی‌هایی  استفاده می‌کنند که داده‌ها را با تغییر وضعیت الکتریکی تریلیون‌ها  مدار موجود در SSD ذخیره می‌کنند. چون قطعات تحرک ندارند و  نمی‌چرخند ،نسبت به HDDها سریع‌تر کار می‌کنند.

SSDهارد لپ تاپ

SDD‌ها برای ساخته شدن بسیار گران هستند.SDD‌ها به عنوان هارد دیسک‌های اصلی لپ‌ تاپ‌ ها و رایانه‌های رده بالامورد استفاده قرار می‌گیرند. درایوهای SSD در مقایسه با هارد دیسک‌ها به دلیل نداشتن اجزای متحرک، نیاز مصرف انرژی کمتری دارند. در حالی که درایوهای SSD بدون منبع تغذیه، داده‌های خود را از دست می‌دهند، اما بیشتر SSD‌ها دارای باتری داخلی هستند که به دستگاه این اجازه را می‌دهد در حالت بیکار باشد و یکپارچگی داده‌ها را حفظ کند.

نشانه های بیش از حد داغ شدن لپ تاپ

نشانه‌های بیش از  حد داغ شدن لپ‌تاپ:

اگر تولیدکنندگان لپ‌ تاپ‌ ها تمام تلاش خود را کنند تا لپ‌تاپ‌هایی بسازند که از گرما بیشتر جلوگیری کنند اما این کار شدنی نیست.

به طور کلی همه لپ‌ تاپ‌ های موجود در برابر گرما آسیب‌پذیر هستند. این به این دلیل است که سیستم خنک کننده آنها در مقایسه با سایر کامپیوترها کارایی کمتری دارد و می‌توانند آسیب بیشتری به قطعات داخلی وارد کنند.

 لپ‌ تاپ‌ هایی که مشکل گرمای بیش از حد را دارند، علائم و نشانه‌های زیادی را نشان خواهند داد. اگر اقدامات احتیاطی صورت نگیرد، ممکن است علائمی مانند بوی سوختگی و دود در لپ‌ تاپ شما مشاهده شود.

بیش از حد داغ شدن لپ‌تاپ

1-فن سخت کار می‌کند:

یکی از دلایل علت بیش داغ شدن لپ تاپ این است که فن به سختی کار می‌کند. فن خنک کننده، دستگاهی است که به CPU متصل است و نقش مهمی در خنک‌تر ماندن لپ‌ تاپ دارد. حسگرهای موجود در داخل پردازنده، فن را با توجه به میزان دما کنترل می کنند. اگر دمای داخلی لپ‌ تاپ بالا باشد، حسگرها به فن هشدار را می‌دهند که سریع‌تر و بچرخد.

داغ شدن بیش از حد بدنه لپ تاپ

2-داغ شدن بدنه:  

یکی دیگر از علت داغ شدن بیش از حد لپ‌ تاپ می‌تواند، داغ شدن بدنه لپ‌ تاپ است. اگر به هر دلیلی گرما در داخل لپ‌تاپ  جمع شود، هیچ وسیله‌ای برای فرار از سیستم ندارد. هنگامی که گرمای بیش از حد در داخل رایانه جمع می‌شود تا زمانی که فن خنک کننده گرما را خارج کند، این امر باعث می‌شود که قسمت‌های مختلفی از لپ‌ تاپ به خصوص قسمت پایینی لپ‌تاپ به شدت داغ شود.

خاموش شدن مکرر لپ تاپ به دلیل داغ شدن بیش از حد لپ‌تاپ

3-خاموش شدن مکرر:

یکی دیگر از علت‌های بیش از حد داغ شدن لپ‌ تاپ، خاموش شدن مکرر آن است. بسیاری از رایانه ها دارای سیستمی هستند که در صورت بروز هرگونه مشکل و خطا در اجزای داخلی، به طور خودکار خاموش می‌شوند.

نکته قابل توجه این است که وقتی واحد پردازش مرکزی (CPU) بیش از حد داغ می‌شود، سیستم به طور ناگهانی و خود به خود خاموش می‌شود بدون اینکه هیچ فرصتی برای ذخیره کردن داده شود. به همین علت، کاربر باید از دست دادن داده ها را به دلیل این امر متحمل شود.

صفحه آبی لپ‌تاپ یکی از دلایل داغ شدن بیش از لپ تاپ

4-بروز‌ خطا و صفحه آبی مرگ حین استفاده سنگین:

یکی از علت ‌های داغ شدن بیش از حد لپ‌ تاپ، صفحه آبی مرگ همان چیزی است که هنگام از کار افتادن سیستم عامل ویندوز به دلیل یک خطای مهلک سیستم ظاهر می‌شود.

معمولا در طول ارتقا ویندوز با خطای صفحه آبی مواجه می‌شوید. آزاردهنده ترین بخش این است که شما فقط یک پس زمینه آبی جامد که اطلاعات کافی برای تعیین علت واقعی مشکل ندارد را مشاهده می‌کنید.

پایه نگهدارنده لپ‌تاپ برای جلوگیری از بیش از حد داغ شدن لپ‌تاپ
چگونه از داغ شدن بیش ازحد لپ‌تاپ جلوگیری کنیم؟
1-همیشه از لپ‌تاپ خود روی سطوح صاف استفاده کنید:

اکثر لپ‌ تاپ‌ ها دارای دریچه‌های هوا در پایین یا کناره‌ها هستند. قرار دادن لپ‌ تاپ خود بر روی یک سطح صاف یا ناهموار مانند بالش، تخت یا روی پای خود برای مدت طولانی مانع از جریان هوا می‌شود و باعث گرم شدن بیش از حد لپ‌تاپ می شود.

برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد، به طور ایده آل لپ‌ تاپ را با استفاده از یک کتاب یا پایه بالاتر ببرید تا مانع از داغ شدن بیش از حد رایانه خود بشوید.

پد خنک کننده لپ تاپ برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد لپ‌تاپ
2-ازپد خنک کننده لپ‌تاپ استفاده کنید:

اگر اتاقی با تهویه مطبوع و مناسب دارید، ترجیحاً از لپ‌ تاپ موجود در آن استفاده کنید. اگر اتاق شما تهویه مطبوع و مناسب ندارد، از پنکه رومیزی همراه با پد خنک کننده لپ‌تاپ استفاده کنید.

پدهای خنک کننده لپ‌ تاپ دارای فن‌هایی هستند که به جریان هوای خنک کمک می‌کنند و می‌توانند لپ‌ تاپ شما را همیشه خنک نگه دارند. خنک کننده لپ‌ تاپ به خنک شدن لپ‌ تاپ از قسمت پایین کمک می‌کند و دمای قطعات را کاهش می‌دهد.

البته به خاطر داشته باشید که پدهای خنک کننده لپ‌ تاپ می‌توانند بیرون کامپیوتر شما را به خوبی خنک کنند، اما تاثیر چندانی بر منابع حرارتی داخلی کامپیوتر ندارند.

پس زمینه ویندوز لپ‌تاپ
3-از برنامه هایی که محدودیت‌های CPUسیستم شما را بالا می‌برند خودداری کنید:

درست مانند یک دونده که ممکن است پس از چندین کیلومتر دویدن انرژی خود را از دست بدهد، اگر لپ‌ تاپ شما مرتباً برنامه‌هایی را اجرا می‌کند که از CPU زیادی استفاده می‌کنند، اجزای داخلی لپ‌تاپ مجبور می‌شوند در حالت Overdrive کار کنند و شروع به داغ شدن بیش از حد می‌کنند.

پس، از برنامه‌هایی که باعث درگیرشدن بیش ازحد CPU سیستم خود می‌شود ، تا حد امکان خودداری کنید. همانطور که گفتیم باعث خسارت و آسیب‌هایی به اجزای اصلی سیستم می‌شود. به طور مثال برنامه‌هایی که در پس زمینه ویندوز اجرا می‌شوند(background process) را ببندید.

تمییز کردن دریچه‌های هوای لپ‌تاپ برای جلوگیری از داغ شدن لپ‌تاپ
4-دریچه های هوا را به طور منظم تمیز کنید:

اگر پس از مدتی از لپ‌ تاپ خود استفاده کرده باشید، متوجه شده‌اید که گرد و غبار زیادی در اطراف دریچه ‌ها و فن‌ها جمع شده است.

این گرد و غبار‌ها امر خنک کننده را کاهش می‌دهد و باعث محدود‌شدن جریان هوا می‌شود.

همانطور در مطالب بالا گفتیم علاوه بر استفاده از خنک کننده لپ‌تاپ ، گرد و غبار را با استفاده از دمنده هوا تمیز کنید.

در صورت امکان، به یک مرکز خدمات مراجعه کنید و بخواهید که تعمیر و نگهداری انجام شود.

کنترل دمای لپ تاپ
5-دمای لپ تاپ خود را کنترل کنید:

چندین برنامه نظارت بر دما مانند Real Temp، GPU-Z، Speccy، HWMonitor و Core Temp وجود دارد.

همه‌ی برنامه‌های نامبرده رایگان هستند و می‌توانید برای پیگیری دمای لپ‌ تاپ استفاده کنید که دمای استاندارد پردازنده لپ‌ تاپ شما حداکثر، حدود 65 درجه سانتیگراد است و GPU شما در دمای زیر 80 درجه سانتیگراد کار می‌کند. این دو دما‌ ذکر‌شده را می‌توان به عنوان دمای ایمن در نظر گرفت. 

سایر تغییرات عملکرد برای کاهش داغ شدن بیش از حد لپ تاپ
6-سایر تغییرات عملکرد برای کاهش دما:

یکی از راهکار‌های دیگر برای خنک‌کردن لپ‌ تاپ و جلوگیری از گرمای بیش از حد لپ‌ تاپ، می‌توانید تنها با دستکاری برخی از تنظیمات لپ‌ تاپ خود این مشکل را تا حدی برطرف نمود. یکی از راه‌ها، کاهش عملکرد پردازنده است. ما به سختی از تمام عملکرد پردازنده در لپ‌ تاپ‌های خود استفاده می‌کنیم زمانی که ما فقط در حال مرور، چت یا گوش دادن به موسیقی هستیم، پردازنده می‌تواند با سرعت کمتری کار کند.

این کار را می‌توان با رفتن به Power Options در کنترل پنل ویندوز انجام داد. به تنظیمات مدیریت توان پردازنده بروید و میزانی را تنظیم کنید که برای نیازهای پردازنده شما ایده آل است. با کاهش 20 تا 30 درصدی عملکرد ،می‌توان گرمایش را به شدت کاهش داد. 

علت بیش از حد داغ شدن لپ تاپ

همانطور که در این مقاله گفتیم ، علت‌های گوناگونی برای داغ شدن بیش از حد لپ‌ تاپ وجود دارد که می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری به لپ‌ تاپ وارد کند. برای جلوگیری از این آسیب‌ها شما باید چند کار انجام بدهید. 1- تمیز کردن مجرای هوای فن و سرویس کامل فن. شما می‌توانید با مراجعه به مرکز تخصصی این کار را انجام دهید. 2- استفاده از پایه لپ‌ تاپ برای بالا نگه‌داشتن آن و همچنین استفاده از کول‌پد. همچنین شما می‌توانید با چند راهکار ساده از جمله محدود کردن استفاده از CPUو GPU  دمای لپ‌ تاپ خود را تا حد بسیاری کاهش بدهید. البته ما در این مقاله تمامی راهکار‌های موجود را برای جلوگیری از بیش از حد داغ شدن لپ‌ تاپ به طور کامل توضیح داده‌ایم.

تجمع گرد و غبار‌ها بر روی فن لپ‌ تاپ شایع ترین علت داغ شدن بیش از حد رایانه ها می‌باشد.

با استفاده از هوای فشرده می‌توانید این کاررا انجام دهید.برای انجام این کار می‌توانید از کمپرسور هوای فشرده استفاده کنید. همچنین شما می‌توانید با مراجعه به مرکز تخصصی برای انجام این کار و سرویس کامل فن مراجعه کنید.

سی پی یو حاوی میلیون ها مدار ترانزیستوریزه قرار دارد. ده‌ها پین فلزی از دستگاه بیرون زده‌اند که هر کدام سیگنال‌های الکترونیکی را به داخل و خارج از تراشه منتقل می‌کنند. تراشه به یک سوکت روی برد مدار کامپیوترمتصل می شود و با حافظه، هارد دیسک، صفحه نمایش و سایر دستگاه‌های خارجی سی پی یو ارتباط برقرار می‌کند.

 

فن خنک کننده دستگاهی است که به CPU متصل است و باعث  خنک تر ماندن لپ‌ تاپ می‌شود. حسگرهای موجود در داخل پردازنده، فن را با توجه به دما کنترل می کنند. اگر دمای داخلی لپ‌ تاپ بالا باشد، حسگرها به فن این اخطار را می‌دهند که سریع‌تر  بچرخد.

یکی دیگر از نشانه های بیش از حد داغ شدن، خاموش شدن مکرر آن است. بسیاری از رایانه ها دارای سیستمی هستند که در صورت بروز هرگونه مشکل و خطا در اجزای داخلی، به طور خودکار خاموش می شوند. نکته قابل توجه این است که وقتی واحد پردازش مرکزی (CPU) بیش از حد داغ می‌شود، سیستم به طور ناگهانی و خود به خود خاموش می‌شود بدون اینکه هیچ فرصتی برای ذخیره کردن داده شود. به همین علت، کاربر باید از دست دادن داده ها را به دلیل این امر متحمل شود.

درایوهای هارد دیسک از دیسک‌های مغناطیسی ساخته‌ شده‌اند  که با سرعت بالایی می‌چرخند. هرچه دیسک مغناطیسی سریعتر بچرخد، رایانه شما سریعتر می‌تواند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند.

SSD‌ها معروف به درایوهای حالت جامد، جدیدتر از نوع هارد دیسک‌ها هستند.SDD‌ها به فرمت ترجیحی برای هارد دیسک‌های داخلی لپ‌ تاپ‌ های سطح بالا تبدیل شده اند و همه گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها نیز از نوعی SSD مخصوص استفاده می کنند.

اکثر لپ‌ تاپ‌ها دارای دریچه‌های هوا در پایین یا کناره‌ها هستند.

 قرار دادن لپ ‌تاپ خود بر روی یک سطح صاف یا ناهموار مانند بالش، تخت یا روی پای خود برای مدت طولانی مانع از جریان هوا می‌شود و باعث گرم شدن بیش از حد لپ‌تاپ می شود.

پدهای خنک کننده لپ‌تاپ دارای فن‌هایی هستند که به جریان هوای خنک کمک می کند و می‌تواند لپ‌تاپ شما را همیشه خنک نگه می دارد. خنک کننده لپ‌تاپ به خنک شدن لپ تاپ ازقسمت پایین کمک می کند و دمای قطعات را کاهش می دهد.

اگر پس از  مدتی از لپ‌ تاپ خود استفاده کرده باشید، متوجه شده‌اید که گرد و غبار زیادی در اطراف دریچه ها و فن ها جمع شده است.

این گرد و غبار‌ها امر خنک کننده را کاهش می دهد و باعث محدود‌شدن جریان هوا می‌شود.

چندین برنامه نظارت بر دما مانند Real Temp، GPU-Z، Speccy، HWMonitor و Core Temp وجود دارد.

که همه‌ی  آنها  رایگان هستند و می‌توانند دمای لپ تاپ شما کنترل کنند.

دمای استاندارد پردازنده لپ‌ تاپ شما حداکثر، حدود 65 درجه سانتیگراد است و GPU شما در دمای زیر 80 درجه سانتیگراد کار می‌کند. این دو دما‌ ذکر‌شده را می‌توان به عنوان دمای ایمن در نظر گرفت. 

یکی از راهکار‌های دیگر برای خنک‌کردن لپ‌ تاپ، می‌توان تنها با دستکاری برخی از تنظیمات لپ‌ تاپ خود انجام داد. یکی از راه‌ها، کاهش عملکرد پردازنده است. ما به سختی از تمام عملکرد پردازنده در لپ تاپ های خود استفاده می کنیم. زمانی که ما فقط در حال مرور، چت یا گوش دادن به موسیقی هستیم، پردازنده می تواند با سرعت کمتری کار کند.

مادربرد‌ اصلی ترین برد مدار چاپی در کامپیوتر و لپ‌تاپ است. مادربرد نقطه اتصال ستون فقرات ارتباطی کامپیوتر است که از طریق آن همه اجزا و تجهیزات جانبی خارجی به یکدیگر وصل می‌شوند. مادربردها را می توان تقریباً در همه رایانه‌ها، به ویژه رایانه های رومیزی و لپ تاپ پیدا کرد.

5/5 - (5 امتیاز)
5 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سوالی دارید؟ در خدمتیم!
ارسال پیام